I løpet av året avgjøres om tradisjonell boksing skal bli lov i Norge. Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981, andre land som har forbud er Cuba, Island og Nord Korea. Sverige opphørte sitt forbud i 2007.

– Kampene varer i tre minutter pr. runde, og det er ett minutt pause i mellom hver runde. Kampene går fra fire til tolv runder. Det er tre dommere, to utenfor og en kampleder i ringen, som gir beste bokser ti poeng per runde.

Godkjente slag er mot siden, foran hode, og over beltestedet, foruten rygg. Slaget må være knyttet, og alle andre slag på kroppen er ikke lov inklusiv nedoverslag. I kamp må minst tre av fem dommere registrere slaget for at det skal være godkjent.

Norge har som kjent Verdensmesteren Cecilia Brækhus å være veldig stolt av.

 

Cecilia Brækhus Foto: BOXNEWS.com

Det har blitt arrangert 1 profesjonell MMA kamp i Norge. det skjedde i bergen i 2008. grunnen til at man fikk lov var at dette var ett kunstprosjekt og ble da sett på som en performance. det var en stor suksess med stappfullt hus, og en lang kø med mennesker som det dessverre ikke ble plass til.

Det finnes et stort antall av forskjellige kampsporter, men den mest kjente er nok MMA. Der tilsynelatende alt er lov, også spark til hodet. Om regler les mer her.

MMA mottok i starten kraftig kritikk for å være for brutal og med alt for få regler. Flere arrangører benytter forskjellige regelsett.

I Sverige er det allerede tillatt med å vis MMA kamper som fyller blant annet Globen Arena i Stockholm til randen.

– MMA, som betyr «Mixed Martial Arts» er et samlebegrep for kampsporter der man bruker spark, slag, kast og kamp på bakken. I motsetning til mange tradisjonelle kampsporter,så defineres ikke MMA av hvordan forskjellige teknikker utføres. Sentralt i forklaring av MMA, ligger forståelsen av hvilke teknikker som ikke er tillatt.

– MMA regnes som en internasjonal kampsport. Det finnes intet internasjonalt organ som regulerer denne sporten, derfor vil reglene variere noe, avhengig av hvem det er som arrangerer kampene.

Cecilia Brækhus ble kåret til årets kvinnelig bokser i Tyskland. At hun ikke får lov til å bokse i sitt eget land, er som å forby en person å tjene penger. Hun må dra utenlands, derfor bør lovverket endres.

Et skritt av gangen, først boksing så MMA til norske arenaer.

http://www.mmafighting.com/

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drap har inspirert forfattere gjennom historien

Vi kjenner alle til de svært brutale mordene i Jo Nesbø´s bøker om antihelten og politimannen Harry Hole. I Panserhjertet...

Justin Bieber har flere gjesteartister på Believe albumet som kommer snart

  I løpet av det kommende døgnet vil Justin Bieber runde 20.000.000- Nettopp 20millioner følgere på TWITTER! Et enormt antall mennesker....

Lukk