[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XwfJtR-_taY[/youtube]

FORELDRE TA TAK- DITT BARN ER EN MOBBER

Jeg mener bestemt at det er foreldrene -og ikke læreren og skolen  sitt ansvar at barn og unge ikke skal mobbe andre.

– Jeg er overbevist om at mobbingen skyldes flere grunner, blant annet manglende oppfølging av foreldre. Men hovedårsaken til mobbingen er misunnelse! Det er de peneste, tilsynelatende vellykkede, med mange lesere på bloggen sin, og som får oppmerksomhet fra mange, som er offrene i samfunnet og i de miljøer det mobbes.

– Mobberen er etter min mening så desperat etter å holde seg inne i gjengen, å fortsatt ha venner selv, så vedkommende er villig til å gå langt for å prøve å imponere andre  for å holde  populariteten oppe i venne gjengen. Det er oftest den som er tøffest som er sjef og da er det viktig å by på seg selv, da er den svakeste, som er utenfor, og kanskje ikke så frem på som de andre,  letteste offer. Sånn har det dessverre alltid vært-

Og det er som kjent i de fleste nabolag. De som ikke har det flotte utseendet, og ikke får den samme oppmerksomheten blir misunnelig, og går til det skritt å sjikanere, mobbe og snakke nedsettende om » offeret» fordi de vil også ha oppmerksomhet, og være » vellykket».

– Og jeg tror faktisk jenter er verre enn gutter. Jeg har selv sett og hørt at jenter er i stand til å gjøre stygge ting mot hverandre og enhver forelder hadde blitt sjokkert over hvor slemme jenter kan være med hverandre. Det være seg både fysisk mobbing med slag og spark.

– Og psykisk mobbing som kanskje er enda verre. Med tekstmeldinger, meldinger på nettet, facebook og andre sjikanerende skriverier på sms. Og de begynner så tidlig som i 11- 12 års alderen. Jentene er i gjenger eller klikker og tar de som står utenfor gjengen deres.

– Jeg mener at foreldrene har plikt til å sjekke hva ungene sine skriver om og hvem de skriver med, nekter de å vise det, ja så fjern mobil eller pc! Det er mange unge som er utrygge og gruer seg for å gå på skole eller ta i bruk elektroniske verktøy fordi de frykter at det skal komme ufine meldinger.

Tove Flack mener foreldre kan bli enda flinkere til å kreve raske tiltak når de mistenker at barnet deres er offer for mobbing, eller mobber andre. Flack har i flere år forsket på mobbing, og har skrevet doktorgrad om skjult mobbing ved Senter for atferdsforskning i Stavanger (SAF).

– Om skolen ikke innen rimelig tid har tatt stilling til en mobbesak kan du klage vedtaket inn for fylkesmannen-

Den som utfører mobbe handlinger er ofte usikker på seg selv, og vil kompansere dette med å mobbe andre. Angrep er beste forsvar er tankemåten-

Mangeårig mobbeforsker og professor Erling Roland på Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger, mener funnet i VG/Infact-undersøkelsen viser hvilket stort problem mobbing er i Norge.

– Dette viser at det er utrolig mange nordmenn som har erfaring med mobbing. Tallene i undersøkelsen virker realistiske, sier Roland.

BRY DEG – Vis at du tar avstand til mobbing!

Ofre for grov mobbing nektes erstatning, og får ikke gjennomslag i rettsvesenet. Nå vil regjeringen gjennomgå loven på nytt. Loven skulle selvsagt vært endre for mange år siden. Noe som kunne hindret at svært mange mennesker i Norge har fått ødelagt mye av sine liv-

http://www.ung.no/mobbing/

Professor Dan Olweus ved HEMIL-senteret på Universitetet i Bergen, mener også det er svært høye tall at 46 prosent melder at de en eller flere ganger er blitt utsatt for mobbing i barne- og ungdomsårene.

– Dette signaliserer at det absolutt er mange mennesker som har merket mobbing på kroppen, sier Dan Olweus.

Det som for noen er uskyldig lek og terging kan for andre oppleves som vondt og sårende. Tenk over hva du skriver i meldinger, i mail eller sier til andre som kan oppfattes som mobbing.

Men det er viktig at barn får utfolde seg i lek og tåler en støyt også. Man kan ikke overbeskytte ungene. Det har ingen barn og unge godt av-

På hvilken side er du?

Er du mobber eller offer?

http://www.forbarnasbeste.no/

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029843

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029725

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029699

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bieber fever-video

Just Bieber er mer pop enn noen gang både ute og hjemme. Og er å se på TV i serien...

BLOGG- Huffington Post solgt for 1.8 milliarder

I ånden av alle bloggpriser som blir delt ut i disse dager- så kan det være på sin plass å...

Lukk