[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ojhGdRSkiUw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cAu9cur7qw[/youtube]

Svenske Noomi Rapace har fått sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som Lisbeth Salander i filmene etter Stieg Larssons bøker. Tirsdag ble det kjent at hun for Salander-rollen er nominert til BAFTA, britenes Oscar, og at Ridley Scott har valgt henne til sin nye Alien-film, melder IMBD PRO.

Hele Europas Lisbeth Salander og Sveriges mest suksessrike skuespiller- har fått sin aller størst rolle. Hun hadde knallsuksess i Millenium triologien i tre meget populære filmer og krevende roller for Noomi å gjøre.

Det er hevet over enhver tvil at det er suskessen etter triologien som har fått film- USA til å få opp øynene for den tøffe og spede svenske superstjernen-

-Ridley Scotts «Alien» fra 1979  er en solid milepæl i filmhistorien. Ikke bare er filmen regnet som en av de aller beste noensinne innen science fiction/skrekk genren. Den er også en milepæl for hvordan kvinner fremstilles på film. Sigourney Weaver er sikret sin plass i filmhistorien for sin rolle som Ellen Ripley, alle actionheltinners stammor.

Jeg er ikke redd for at Rapace ikke skal gjøre en god figur i en meget spennende genre og vær sikker på at det er bare spørsmål om tid før hun får internasjonale tunge priser for sin fremmdragende måte å tolke forskjellig roller på – som skuespiller.

Er du for ung til å ha sett «Alien» filmene så er det på tide, men ikke se noen av de alene- det vil du i så fall angre på…

Kanskje en av de mest spennende filmer som er laget- Jeg gleder meg allerede vilt til å se Noomi i rollen til Ellen Ripley.

 

Vargas

 

Kilde

 

http://oslopuls.aftenposten.no/film/article488089.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er SEX oppskrytt?

Det kommer sikkert ann på hvem man spør, og det kommer sikkert ann på om det er menn eller kvinner som...

Et blogginnlegg – Amelie får bli?

En russisk blogger som heter Madina Sageeva og som jobber for nyhetsbyrået ITAR-TASS, mener å vite at Maria Amelies foreldre...

Lukk