[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rIUZtvLfVlA[/youtube]

Nå er først gnist slått ut, og konflikten er et faktum. Her har det ulmet lenge mellom Nord og Sør Korea. En konflikt alle har fryktet, og som nå kan bli til en storkrig mellom kommunistene i Nord og de langt mer liberale i Sør.

USAs støtte til Sør-Korea er urokkelig, sier USAs president Barack Obama etter artilleriangrepet i Gulehavet tirsdag. De to landene vil nå svare på angrepet med nye militærøvelser.

Hvilke nasjoner som kan komme til å ta parti og involvere seg er foreløpig ikke lett å se. Men at både Kina, USA og Russland kan komme til å begynne å rasle med sablene er hevet over enhver tvil-

Jeg sier ikke at dette er starten på tredje verdenskrig. Men når man ser tilbake på hvordan 2. verdenskrig startet så skjønner man hvor lite som skal til….

En sørkoreansk soldat skal være drept og tre andre soldater alvorlig skadet etter et angrep fra Nord-Korea natt til tirsdag.

Det bekrefter det offisielle sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Rundt 70 sørkoreanske boliger brant tirsdag morgen som følge av angrepet fra Nord-Korea. Sør-Korea skal ha skutt tilbake.

Flere nyhetsbyråer melder at nordkoreanske militære styrker skjøt inn på en sørkoreansk øy i Gulehavet i nærheten av landenes grense i vest natt til tirsdag norsk tid.

VGs utenriksjournalist Jon Magnus følger nå utviklingen med spenning.

– Dersom dette er et overlagt angrep er det den mest dramatiske situasjonen siden krigen. Det blir spennende å se hvordan Sør-Korea og USA nå svarer, sier han.

Den sørkoreanske presidenten advarer Nord-Korea på det sterkeste mot å gjennomføre flere angrep.

– Angrep på sivile er utilgivelige, sier han.

Nord-Korea varsler på sin side om at landet ville svare «nådeløst» på angrep fra sør.

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10011673

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10011590

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skrue berget av skuddsikker vest

   Foto: Lien, Kyrre/Scanpix Toskas høyre hånd. Onkels Skrue, eller bare Skrue. Toskas finansminister har mange kallenavn- Egentlig heter han...

Lukk