[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Cpqg9SF2x50[/youtube]

 

President Obama holder fortsatt på med krigen mot terror og er villig til å ofre mye på å få tak i terrorist nr 1 Bin Laden. Men hans forgjenger klarte det ikke, og han har vel ikke vært i nærheten selv heller. Vet noen hvor han er- er det allikevel nesten umulig å hente han pga Al Qaidas tette nettverk. Han kan være i mange forskjellige land. Kanskje også i USA…

I følge en kilde hos NATO så vet de allierte styrkene hvor verdens mest forhatte mann befinner seg- I Pakistan. Det begynner å bli mange år siden han ble etterlyst som hovedmannen bak flere alvorlige terroraksjoner og lederen av det forhatte Al Qaida nettverket-

En høytstående NATO-offiser hevder at al-Qaida-leder Osama bin Laden og hans nestsjef Ayman al-Zawahiri trolig gjemmer seg i stammeområdene nordvest i Pakistan, melder CNN mandag.

Bin Laden må ha lojale folk rundt seg. Det er en risikosport av en annen verden han bedriver med tanke på de enorme summene som er satt på hans hode av USA. 25 millioner dollar rikere blir den som visker CIA i øret hvor man kan finne kjeltringen- ca 150 mill NOK- Jeg hadde ikke nøla lenge…

– Nyhetselementet er heller at NATO-kilden er spesifikk på at Osama bin Laden og Ayman al-Zawahiri bor i såkalte sikre hus, og ikke oppholder seg i huler i ulendt terreng, sier Forsker Anders Romarheim ved Institutt for Forsvarsstudier (IFS) til VG Nett.

Det kan vel umulig være så smart å komme med slike utsagn, at de nesten har Osama Bin Laden på kornet uten at det finnes snev av sannhetsgehalt i det?

– Det kan også være en strategisk lekkasje for å gi inntrykk av at man har noen klare idéer om hvor man skal lete. Dersom opplysningene er korrekte, kan det i teorien øke trykket på bin Laden og Zawahiri, mener forskeren.

Om Obama greier å få kloa i bin Laden, vil de fleste kritikerne av hans håndtering av terrorisme stilne, i alle fall for en stund, mener Anders Romarheim ved IFS.

Jeg tror det er så godt som umulig å få tak i Bin Laden. I hverfall i live. Han har mange lojale soldater som har ordre om å likvidere Al Qaida lederen- hvis USA skulle være nær ved å ta han.

Men hvilken triumf ville ikke det vært for president Obama- om de skulle lykkes?

Rapporten er laget på bakgrunn av avhør av amerikansk-pakistaneren David Headley. Han sitter fengslet i Chicago, siktet for blant annet innblanding i et planlagt angrep mot Jyllands-Posten-

I mai 2009 møter Headley Kashmiri i Pakistan, i et hus fullt av selvmordsvester. Der diskuterer de angrep mot andre mål i København.

– Under møtet ble jeg bedt om å konsentrere meg om et angrep mot Danmark så fort som mulig, sier Headley i avhør, ifølge rapporten.

Da Headley ble pågrepet, var han i besittelse av skisser over blant annet Hovedbanegården, Rådhusplassen i København og Livgardens kaserner ved Rosenborg slott.

Hvis København er terror-mål, kan ikke feks Oslo også være det?
 


 

 Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10010718

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10041680

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sædbankene er tørre

  Sædbanken  i Haugesund er snart tomme for sæd- så skulle du være villig til å donere bort noen dråper så...

Christoffer Kihle Gjerstad ble bare 8 år gammel

  Han ble funnet død i sengen sin 2. februar i 2005 med blant annet et 17 cm langt brudd på...

Lukk