[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Aoyn04impJ8[/youtube] 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1_9FXJ-w4Q4[/youtube]  

  

Tidligere ansatte fra blant annet PST skal i lengre tid ha drevet overvåking av norske statsborgere på oppdrag fra USA. Flere hundre nordmenn skal være registrert.  

USA-ekspert Ole O. Moen er ikke overrasket dersom det stemmer at amerikanske myndigheter har overvåket nordmenn på norsk jord. – Etter 11. september 2001 fikk jo amerikanere generelt en lettere variant av paranoia. Frykten sitter fortsatt sånn i ryggmargen at man er langt mer villige enn tidligere til å se gjennom fingrene på hvordan man både overvåker egne innbyggere og andre, sier professoren.  

Jeg lurer på hva de finner. Disse overvåkerne. Hva leter de egentlig etter? Og finner de det? Vanlige norske menn og kvinner har vel ikke stort å skjule, så jeg tror det har vært drit kjedelig oppe på loftet midt i Oslo sentrum-  

Men kan hende jeg tar helt feil, kanskje har de funnet akkurat det de lette etter…
Også historiker Geir Lundestad, som har jobbet mye med forholdet mellom USA og Vest-Europa, mener at situasjonen etter 11. september er vesentlig annerledes enn den var før dette.
 
– USA har satt i gang en lang rekke tiltak for å forhindre at noe slikt skjer igjen. Det er en ny mentalitet i landet. Det har ført til konflikter med andre land.
Jeg, og sikkert flere med meg- peilet inn på Millenium triologien til Stieg Larson når man hører om dette- Det er nesten helt identisk info i fra filmene, om man tar bort USA og legger til den russiske spionen Zala, så er det rimelig likt- Når det er sagt så er jeg kjent for å ha en livlig fantasi- men har tanken også slått deg?
 
 Oslopolitet må få vekk skylappene og få kontroll på hva som skjer på egen banehalvdel- Helt utrolig å høre at Killengreen er uvitende om dette- 
– Et par dager før TV2-programmet kom, ble vi varslet om at det skulle komme et TV-program. Da kom informasjonen for første gang til meg, sier Killengreen til VG. 

Ifølge TV 2s kilder består gruppen av et sted mellom 15 og 20 personer. Disse skal ha jobbet på skift og drevet overvåking 24 timer i døgnet. Flere av gruppens medlemmer har tidligere jobbet i norsk politi, skriver NTB.  

Hvis Justisminister Storberget ikke visste noe om dette, så kan vi ha en gedigen opprullingssak på trappene. Og, om han visste om dette uten at eksempelvis Statsministeren var informert så har vi en skandale allerede-   

Når man ser for seg hva den sittende regjering har klart å tabbet seg ut på dette året, så skal man ikke se bort i fra at denne informasjonen skaper bølger som velter mer enn regjeringsskuta-  

Formålet med overvåkingen skal først og fremst være å hindre terror mot USAs ambassade og ambassadørboligen i Oslo.
– Jeg var kjent med og har en del år visst at tidligere PST-ansatte har jobbet ved den amerikanske ambassaden. Jeg er ikke kjent med at de skal ha drevet med overvåkningsaktivitet for amerikanske myndigheter, sier justisminister Knut Storberget til VG Nett onsdag kveld.
 
 
 

   

– Jeg har bedt politidirektøren og sjefen for PST om å gi en redegjørelse så fort som mulig til departementet om de har vært kjent med dette, sier Storberget.

 

 

   Ved utenriksdepartementets presseavdeling viser pressetalskvinne Marte Kopstad videre til justisminister Knut Storberget.
På spørsmål om hva en slik sak kan ha å si for forholdet mellom USA og Norge, er svaret at departementet vil komme tilbake til dette senere.

Jeg har ikke så god greie på det, men det er vanskelig å se for seg at PST og den amerikanske ambassade har tatt seg til på egen hånd uten at nesten ingen visste om dette-   

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum sier til VG Nett at han ikke visste noe om overvåkningsaktiviteten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   

   

Her kommer hoder til å rulle- er mitt tips!  

   

Kilde 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10019143 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034592  

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3888259.ece  

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex, forelskelse og nytelse- tabu i skolen?

    Forelskelse er kanskje den beste følelsen man kan ha- likeså den verste når man har kjærlighetssorg. Det er...

Lukk