[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hp1NAxCdJyg[/youtube]

For de som ser på film og leser bøker så er det lett å vite hvem det er snakk om. Stieg Larsson. Svensken som skrev blant annet Millenium trilogien om “Lisbeth Salander” solgt i mer enn 50 millioner eksemplar.

Fantastiske bøker som senere er blitt til fantastiske filmer.

Stieg Larsson døde brått og uventet i 2004 bare 50 år gammel av hjerteinfarkt.

Hans suksess kom ikke før etter hans død. Derfor mener hans familie som styrer den enorme formuen at det ikke er Eva som har rett på pengene, og det har hun pr svensk lov heller ikke. Men Eva sitter på flere manus som hun har etter Stieg Larsson. Blant annet den siste og fjerde boken i Millenium serien…

Men siden Stieg døde før det hele ble en stor suksess fikk han aldri oppleve gleden av å se sine bøker bli til film. Eller at bøkene ble bestselgere i flere land.

Larsson ble oftere og oftere truet på livet av svenske nynazister og holdt seg derfor mye på skjult adresse. Dette var en av grunnene til at han aldri giftet seg med arkitekten Eva Gabrielsson-

Stieg Larsson var en av av Sveriges og Europas fremste eksperter på høyreekstremisme og nynazisme. Og hadde allerede et kjent og godt navn i Sverige både som forfatter og journalist.

Stieg Larsson

Han var også gründeren av tidsskriften “Expo” som hadde som formål å «studere og kartlegge antidemokratiske, høyreekstreme og rasistiske tendenser i samfunnet. Og spesielt i Sverige.

“Lisbeth Salander” spilt av Noomi Rapace- har gjennom filmatiseringen av Millenium trilogien hatt enorm suksess. Og hun har tatt skrittet fullt ut og flyttet til USA for å spille i flere langt mer kjente filmer, blant annet har hun fått hovedrollen i en ny utgave av Alien som kommer i 2012.

Eva Gabrielsson vil gjøre alt hun kan for å prøve å få tilbake det hun mener at hun har krav på. Nemlig retten til å styre sin avdøde kjæreste og samboers formue, og alle hans rettigheter og all hans litteratur-

Det er ingen kontakt mellom Larssons bror og far, og Eva Gabrielsson i dag. Skal det bli noen endringer i arveoppgjøret så må Gabrielsson gå til sak mot Stiegs familie, men det ligger i kortene at hun ikke har noen sterk sak.

Moralen må være, skaff en samboerkontrakt, eller sørg for å bli gift hvis-en av dere skulle gå bort brått og uventet. Det kan spare de etterlate for mye brydderi.

Den amerikanske utgaven av den første filmen i trilogien “Menn som hater kvinner” er snart ferdig innspilt, og denne filmen kommer på kino i løpet av våren 2012- Her spilles “Lisbeth Salander” av amerikanske Rooney Mara.

Vargas

http://www.expressen.se/kultur/1.2307194/eva-gabrielsson-millennium-stieg-jag

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Endelig er Big Brother tilbake!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yLXEafyVQck[/youtube] Det eneste direktesendte live reality programmet som er verdt å bruke tid på er endelig tilbake. Alle reality programmers...

Lukk