Jeg synes norsk og utenlandsk film har utviklet seg voldsomt de siste årene, og det er liten tvil om at det er langt bedre filmer på markedet nå enn for noe få tiår siden.

«Få meg på for faen» går på norske kinoer og er gjennomsyret av sex. En film det er skrevet mye om og som viser nye sider av hvordan jenters seksuelle fantasier kan påvirke livet i ung alder. En film som vi ikke har sett likhetstrekk ved tidligere i Norge.

«Harry Potter», «Ringenes Herre», «Narnia» og «Avatar» Eventyr og fantasifilmer av ypperste klasse. Teknologien har gitt internasjonal film et løft opp på nye høyder. Det er uten tvil et steg i riktig retning.

– Nå kan du få en ok DVD- videomaskin for noen skarve hundrelapper på RIMI. Da jeg kjøpte min første VHS- videomaskin veide denne 35 kilo og hadde ikke digitalt display. Og jeg er en tilsynelatende ung video kunde. Den hadde lokk på toppen som man satte kassetten inn i og hadde store knapper foran for å starte treskerverket. Jeg tror prisen var 6500 kroner.

Nå er alt på disk. Blu- Ray! Med bildeforskjell av en annen verden.

Film er best på hjemmekino. Men det er stadig et voksende publikum på mange av de norske kinoene. Min lokale kino er kåret til Norges beste 10 år på rad sånn ca og det er alltid gøy å se nye filmer.

Spesielt den genren som eventyr og science fiction er ungdommens favoritter. Og Norge kommer stadig etter med film som kan få bra kritikk i utlandet. Hodejegerne er en av disse. En «Varg Veum» spesial som vil bli lagt merke tid.

Det er lenge mellom hver gang jeg er på kino, da jeg kan se på disse i egen kino hjemme. Men da jeg var ung, var det filmer man satt som fjetret og gledet seg en hel uke før endelig «kino-dag», og det var på fredag.

Dette var filmer det, mer spennende var det ikke mulig å få det!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ntwSGBWCRIw[/youtube]

– Min helt var Johnny Weissmuller som Tarzan. En flott fyr med draget på dyrene og Jane. En kjent sjekke-replikk du burde prøve. «Me Tarzan, you Jane». Virker alltid.

– Det som også er endret noe er prisene på å gå å se film. For ungdom er prisene fra 70 til 110 og det er ikke avskrekkende mht hva andre ting koster i dagens samfunn, etter min mening.

Tiden er i utvikling og fra «Få meg på» til Tarzan så er det kanskje 30 år, og på den tiden er denne røde tråden den samme.

Kjærlighet mellom gutt og jente- mann og kvinne.

Det er bare å håpe at kjemien mellom mennesker vil være den røde tråden i kommende generasjoners favorittfilmer også.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Depresjon- mørke og vanskelige tanker

I noen perioder  av livet kan hvem som helst få tanker og depresjoner som er vanskelig å takle. - Det...

Norge- Annerledes landet

Norge er best i det meste selv om det alltid er rom for forbedringer. Det er sjeldent smart å hvile på laurbærene.  Det er...

Lukk