[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ct_ixm21qPA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rz7UNxnOI3M[/youtube]

 Utenlandske medier har nå startet publiseringen av enorme mengder konfidensiell informasjon fra den amerikanske utenrikstjenesten.

Blant de mest sensitive opplysningene er et direktiv som ber amerikanske diplomater om å samle inn såkalte biometriske data fra høytstående FN-personell, inkludert generalsekretær Ban Ki-Moon. Diplomatene fikk også beskjed om å kartlegge representanter fra Kina, Russland, Frankrike og Storbritannia, nasjoner som alle har vetorett i FNs sikkerhetsråd.

Direktivet er signert utenriksminister Hillary Clinton, ifølge The Guardian.

Med så enorme mengder informasjon så vil det ta litt tid før alt er offentliggjort-

Noen skjelver helt sikkert mer enn andre, kanskje Hillary søker råd hos Bill?

På en pressekonferanse i kveld norsk tid tar derimot Hillary Clinton bladet fra munnen og går beinhardt ut mot lekkasjene.

– Jeg har registrert at enkelte applauderer disse lekkasjene. Men det er ingenting modig eller lovlig med dem. De utgjør en reell risiko for mennesker som har dedikert livene sine til å beskytte andre, sa Clinton.

Nå varsler hun at Obama-administrasjonen skal «aggressivt forfølge» de ansvarlige for lekkasjene, ifølge nyhetsbyrået AP.

– USA fordømmer disse lekkasjene på det sterkeste, understreket Clinton.

WikiLeaks har fått verdensledere til å få mogenkaffen i vrangstrupen og  bør regne med represalier. Å ta fra Julian Assange passet er en av grepene som vurderes….

julian assange

Stadig ny informasjon dukker opp i kjølvannet av WikiLeaks-lekkasjen, som omfatter 400.000 hemmelige dokumenter fra okkupasjonen av Irak.

New York Times, en av avisene som har fått tilgang til materialet i forkant av publiseringen, hevder at loggene forteller at irakiske fanger har fått verre behandling av egne landsfeller enn av amerikanske soldater. Dette til tross for avsløringene som kom i forbindelse med den grusomme frangebehandlingen i Abu Ghraib-fengselet.

Her er det mange soldater som kan gremmes over jobben som er gjort. Og det kommer til å bli an oppvask etter disse avsløringene i det amerikanske forsvarsdepartamentet- Soldater utplassert i Irak og i Afghanistan gjør mer eller mindre som de vil- grov vold, tortur og voldtekter er den røde tråden-

» Drepe er bedre enn Sex » uttalelsene til norske soldater er alvorlig nok, men blir satt i skyggen av de siste avsløringer-Også Irakiske soldaters navn – som har hjulpet USA i krigen mot terror- er blitt lekket.

– Vi har ikke hatt mulighet til å gå gjennom rapportene som WikiLeaks har lekket ut i detalj, men de øker vår bekymring om at amerikanske myndigheter brøt internatsjonale lover når de uten videre overleverte tusenvis av anholdte personer til Iraks sikkerhetsstyrker, som de viste drev med tortur og mishandling i sjokkerende stor grad, sier Amnesty Internationals direkør for Midtøsten og Nord-Afrika, Malcolm Smart.

USA har sett bort når irakiske styrker har torturert, drept og voldtatt, viser nye Wikileaks-dokumenter. Der kommer det fram at USA lot være å etterforske flere hundre rapporter om overgrep, tortur, voldtekter, og til og med drap begått av irakiske politimenn og soldater. Det ser ut som irakerne begikk systematiske overgrep og at de som regel ikke ble straffet, skriver den britiske avisa The Guardian.

Disse sjokkerende avsløringene er nok litt mer enn hva president Obama kunne forestille seg- når han valgte å gå til det skritt å bli verdens mektigste mann. Han må ta det alvorlig, han må rydde opp ASAP. Og sørge for at verdenst største militære enhet rydder opp internt- Når det er sagt så må det finnes folk som er med på å spre disse bevisene, og da kan man begynne å lure på hvem snakker, og hvordan får WikiLeaks tak i informasjonen?

Er man i besittelse av, eller vitne til tortur eller voldshandlinger mot sivile- så er du pr definisjon medskyldig-

Mer en 15.000 sivile døde i tidligere ukjente trefninger. Amerikanske og britiske myndigheter har tidligere hevdet at det ikke finnes noen offisiell oversikt over sivile ofre, men dokumentene viser at blant de totalt 109.000 drepte var 66.091 ikke-stridende.

Dokumentene, blant annet legerapporter, viser omfattende overgrep mot fanger.

Fanger har blant annet blitt lenket og fått bind foran øynene før de har blitt hengt opp ved håndleddene eller anklene. Deretter har de blitt pisket, slått, sparket og blitt utsatt for elektrosjokk. Seks rapporter ender med at fangen dør.

I krig er all ting tillat- men dette vil for alltid stå som en skamplett for det amerikanske og det britiske militære- 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10019777

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10019690

http://www.dagbladet.no/2010/10/23/nyheter/utenriks/irak/irak-krigen/wikileaks/13968932/

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TAPAS MENY a la Vargas

Jeg har ikke så veldig peiling, men veldig flink å spise det jeg både lager selv og får servert- Jeg...

Facebook og Twitter en døgnflue?

twitter og facebook, en døgnflue?   Jeg er ikke så sikker på at mine barn og i hvertfall ikke mine...

Lukk