Gutten uten mat i matboksen, når læreren sier: «Nå er det spisefri» som rekker opp hånden for å spørre om å få gå ut og ta seg litt vann.

Går med tunge skritt ut i gangen, ser ut gjennom vinduet og tenker kanskje tunge tanker. Han synes kanskje til og med synd på en mor eller far som ligger hjemme og sover ut rusen. Trist, sulten og motløs går han tilbake til klasserommet og finner; den tomme matboksen, fylt til randen med omsorg, kjærlighet, brødskiver, druer, noen gulrot-stenger og smil fra medelever.

Dessverre er hverdagen mye verre, for langt flere barn enn man skulle tro, og dessverre er det ikke like mange oppmerksomme lærere og medelever som i denne videoen heller. Men budskapet treffer, det er viktig og bør deles. Dessverre er det alt for få fosterhjem i Norge.

Kan denne helt spesielle videoen, med det svært viktige budskapet, gi et trygt og godt hjem til ett barn ekstra, bør den være verdt å produsere. Videoen alle snakker om treffer oss rett i hjertet fordi vi kan relatere det til oss selv. Vi har vært i denne situasjonen hvor matboksen åpnes, der det oftest var gode skiver med godt pålegg, men der det kanskje satt en medelev og ikke hadde noe å spise, ikke denne dagen heller.

 

African American family

Penn State via Compfight 

Å vise omsorg for egne barn, er en selvfølge for de fleste foreldre. Å kunne gi omsorg for andres barn, er ikke så vanskelig som mange tror. Du kan bare kjenne på den følelsen du fikk, første gang du så denne reklamevideoen. Du får medfølelse for gutten som ikke har mat i matboksen, og med litt dramatisk musikk og gode skuespiller-barn, er du på nippet til å ta til tårene. Dine emosjonelle følelser forteller deg at slikt bør ikke skje.

Et barn på barneskolen, skal ha oppegående nok foreldre, i hvert fall én mor eller én far som kan ta såpass ansvar og sende med gutten et eple om ikke annet, tenker du kanskje og har selvsagt helt rett.

En video som gir deg klump i halsen og vondt i magen – den treffer der den skal, reklame fra fra Bufdir. Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet, spesialbestilt for Fosterhjem.no

Løsningen er ofte nærmere enn man tror.

Dessverre er hverdagen så mye vanskeligere, og langt verre for hundrevis av barn rundt om i Norge. Som ikke har et trygge, gode og observante foreldre å komme hjem til. Av ulike årsaker makter ikke foreldrene å ta seg av verken hus eller barn. Det behøver ikke være rus, det kan være misbruk av medisiner, psykisk sykdom eller vold.

Noen ganger blir dette tatt hånd om av barnevernet, andre ganger tar det tid før det offentlige blir orientert om hvor ille det står til i hjemmet. Da lever barna nettopp slik som på videoen, uten at det blir reagert så positivt som på filmen. Da er det absolutt grunn til å få vondt i magen og tårer i øynene.

Ta samtalen for barnas skyld, kan ditt hjem bli et fosterhjem for barn som trenger noen som bryr seg?

 

Vargas

Tags: Bufdir, Fosterhjem.no Barne-, og familiedirektoratet, Omsorg, ungdoms-, video

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VG-lista Top 20 2017 – disse artistene deltar på Rådhusplassen!

VG-lista Top 20 2017 - disse artistene deltar på Rådhusplassen! Endelig er det klart for sommerens viktigste musikk-opplevelse. Gratiskonserten på...

Lite penger i sommerferien?

Penger er neppe viktigere enn når du har ferie, og sommerferien er viktigst av alle ferier for mange. Planlegger du...

Lukk