Vil du savne FRP i regjeringen? Siv Jensen nektet å gå med på statsminister Erna Solbergs humane valg, å hente hjem en IS-kvinne, en mor med to barn hvor det ene barnet skal være alvorlig syk. Grasrot-generalene i FRP, rundt om i landet kvesset sablene, eller hva det heter, og forlangte retrett. Siv tok grep og gikk. Vil du savne FRP i regjeringen?

Vil du savne FRP i regjeringen?
  • Add your answer

Norsk politikk er åpenbart viktig fordi vi trenger dykte mennesker som styrer landet og landets lover. Tar kloke og viktige valg for oss alle, for at framtiden skal bli trygg og god. Trygg for våre etterkommere og gjøre det norske demokratiet sterkt og vitalt. Dessverre er det ikke alle partier som ser viktigheten av å være raus mot andre mennesker. Vil du savne FRP i regjeringen?

Rasistiske Høyredemokratene

Fremskrittspartiet er utvilsomt det partiet som ligner mest på det rasistiske Høyredemokratene. Et politisk parti som stormer fram med voldsom popularitet i Sverige. En meget farlig trend vi bør vokte oss for å få i Norge. Selvsagt skal ikke kriminelle aktører, terrorister, andre sympatisører med IS og andre terror-nettverk – få komme til Norge.

Lest? Nordmenn har råd til bompenger!

Men hva vet egentlig FRP om denne kvinnen som er kommet hjem, og som er tatt hånd om av politiets sikkerhetstjeneste? Hva vet Siv Jensen om denne moren med det syke barnet? Som får henne til å fratre som Norges finansminister og gå ut av regjeringen?

Vil du savne FRP i regjeringen?

Vil du savne FRP i regjeringen?

Det vi vet er at kvinnen forelsket seg i en IS-soldat, men har bodd i lengre tid i al-Hol-leiren i Syria under til dels umenneskelige forhold. Vi må huske på at gutten er fem år, hennes sønn, som skal være svært syk, er norsk statsborger. Ingen barn er terrorister, dessuten har vi alle et ansvar å ta når barn er i krise. FRP ser ikke skogen for bare trær og bruker denne saken for å komme ut av regjeringen.

Selvsagt er det en rekke andre saker. Som har gjort at FRP ikke lenger ville sitte å svelget kameler i en regjering med Høyre, Venstre og KRF. Bare bompenge-saken alene, burde ha fått FRP til å snu, og heller den gang gått ut av regjeringssamarbeidet.

Politikerforakt? Er det kanskje ikke rart at det største «partiet» er «hjemmesitterne» under kommunevalget? Når vi vet med sikkerhet at de fleste partiprogram er sydd sammen av glorifiserte lovnader det er umulig å gjøre om til virkelighet? 

Norske politikere er mer opptatt av å si det de tror folk vil høre. Mer opptatt av å rakke ned på politiske motstandere, og mer opptatt av å vri på sannheten for egen vinnings del. At budskapet til velgerne faktisk ikke har noe med sannheten å gjøre, spiller stadig mindre rolle, for politikerne.

Politikerne på Stortinget

Både politikerne på Stortinget, i regjeringen, i opposisjonen og de lokale kreftene, som er mest opptatt av ett eneste tema, nemlig bompenger. For folk flest er det viktig å slippe å betale for mye i bompenger, men det er faktisk mange andre temaer, som skole, sykehus, barnehager, eldreomsorg og nok politi tilgjengelig, saker som ikke omtales – disse sakene drukner i den evige bompenge-debatten.

Fremskrittspartiet er en farlig parti, fordi partiet har en fremmedfiendtlig innstilling til alle mennesker som ikke har vest-europeisk pass, har en annen hudfarge eller en annen religion enn vår egen. FRP nekter for å være rasistiske i sin ideologi, men deres ord og handlinger forteller det motsatte.

Siv Jensen har nok gjort en ok jobb som finansminister, sikkert også som partileder, men partiet hun har ledet i mange år, har fortsatt en vei å gå for å bli stuerene for folk flest. Det er for mange ekstreme holdninger innad i høyre fløy hos FRP, som kan minne om høyreekstreme holdninger, som igjen er farlig for nasjonen om de skulle få for mye makt.

Foreløpig finnes det ingen fellende bevis mot kvinnen som har vært knyttet til terrororganisasjonen IS siden hun dro til Syria sammen med Bastian Vasquez, men som senere ble gift med en annen IS-soldat. Kvinnen med de to barna kom ut av den beleirede byen, Baghouz i Syria høsten 2019 – og har siden sittet i al-Hol-leiren siden, før hun nylig ble hentet hjem av PST med sine to barn.

FRP ut av regjeringen

FRP har nå brukt denne hendelsen til å gå ut av regjeringen, men er egentlig et skalkeskjul for en feilslått politikk i en fler parti-regjering som ikke har fungert – særlig for Fremskrittspartiet sin egen politikk.

Derfor er det mange hjerter som gleder seg over at FRP endelig er ute av regjeringen etter 6 år og tre måneder. Hva som skjer med den sittende mindretallsregjeringen, vil Ola og Kari Nordmann merke svært lite til.

Erna Solberg vil bli sittende som statsminister, det vil bli en del omveltninger på statsrådene fra FRP som forlater regjeringen. Lite annet får konsekervner for Siv Jensens exit, foreløpig.

Men det bør være en korsvei i norsk politikk, der all som ikke ønsker å se FRP få makt, bør selvsagt stemme deretter, ved å bruke stemmeretten høsten 2021 – ved neste stortingsvalg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves kjøper nye portugisere!

Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves i Premier League har en manager og flere spillere fra Portugal i sin stall....

Lukk