Vil “Papirhuset” levere flere sesonger på Netflix? Du har kanskje ikke engang hørt om “Papirhuset?” Originaltittel på spansk er “La Casa De Papel” og på engelsk heter den “Money Heist”. For dette er spansk, og du bør se og høre den på originalspråket. Utvilsomt.

Svaret finner du i teksten. les og du får vite.

Vi lover å ikke komme med for mange avsløringer, men gi deg flere åpenbare grunner til å ville se “Papirhuset” nå. De fire første sesongene ligger tilgjengelig på Netflix. Se den nå, med spansk tale. Vi har forsøkt begge, men du må høre de fantastiske skuespillerne på deres språk.

Lest? Papirhuset!

Vinteren 2018 ble vi førstegang kjent med den spanske gjengen som hadde blitt samlet av professoren. Vi ble bergtatt allerede i sesong 1. Og har ikke sett oss tilbake. Vi har alltid vært glad i Spania og det spanske språket, men at det skulle fenge så til de grader i en actionfylt serie, hadde vi aldri dømt om.

Salvador Dali

Spanjolene er engasjerte, fylt med kjærlighet, lidenskap, brorskap, og engasjement for å få gjort jobben, nøyaktig etter planen. I “Papirhuset” møter vi den typiske spanjol, derfor bør du se den i originalutgaven. På spansk. Her møter vi sexy kvinner, flotte menn. Og en leder som har jobbet lenge for å lykkes med tidenes største ran på spansk jord. “El profesor”.

Like glad som du ble i andre helter fra andre serier du har sett. Hvem tørket ikke en tåre den gang … ja, du vet. Daenerys Targaryen blir … mer avslører vi ikke om “Game of Thrones” heller. Du tar tegningen. Vi elsker helter, gjør vi ikke? Og i denne spanske serien er det flere å velge blant.

Du vil bli glad i flere av dem. Særlig de på det røde laget.

Ja, for de går stort sett i røde kjeledresser, de som skal forsøke å gjøre det umulige ranet, ikke bare én gang, men flere ganger. Når de viser seg offentlig, bruker de like masker. Det er gruppens signatur, røde kjeledresser og den velkjente Dali-masken. Masken er etter den spanske kunsteren, Salvador Dali.

En serie som har fire sesonger, blir noen timer TV-titting. Du kommer innen for huden på heltene, eller kjeltringene om du vil. Fordi de byr på seg selv, langt mer enn du er vant til å se blant kjedelige norske skuespillere, som er fryktelig dårlige, de fleste av dem.

Vi bør ikke komme innpå det, da vi engasjerer oss vel mye i slikt.

Bare opplev en samtale mellom to norske skuespillere i hvilken som helst serie. Du blir flau på deres egne vegner. Det finnes unntak, ja da, men jevnt over bør norske skuespillere lære seg å kommunisere. Snakke, slik at det ser naturlig ut, og ikke som om de er på film.

Binge-watching

Glitrende skuespillere gjør nemlig “Papirhuset” til en meget spennende serie. Flere av skuespillerne gråter, på ekte. I fleres scener som gjør det naturlig å vise ekte følelser. Det gjøre serien langt mer troverdig enn det vi kjenner fra norsk film og serie.

Det er energiske og flotte Tokyo som forteller historien slik den utspinner seg.

Åtte tyver tar gisler og låser seg inn i Spanias kongelige myntverk mens et forbrytersk geni manipulerer politiet til å utføre planen hans.

Netflix.com

Her er det professorens plott som er den røde tråden. Hele veien. Professoren er en blanding av Elling og James Bond. Han er litt smånervøs, lynende intelligent og en sjarmør, som noen ganger skaffer ham problemer.

Det er stor sjanse for at du kommer til å ‘binge-watche‘ serien på engang.

Binge-watching, altså at du ser hele serien non-stop, eller mange episoder etter hverandre, vil få en ny betydning. Du klarer neppe å bare se én episode og så slå av TV. Du vil føle et stort behov å se den neste episoden, så den neste – fordi serien er skapt slik. Du skal bli engasjert, berørt, sint og glad på én gang.

TV er et sterkt medium, du vil merke det underveis her.

La oss ta med noen tall, slik at du forstår at dette ikke er bare Vargas12.com som går amok med sin favorittserie. I følge tall fra strømme-giganten, Netflix, var 35 millioner seere ferdig med sesong tre av “Papirhuset“. Før de var skikkelig i gang med den populære Netflix-serien, “Stranger Things“.

Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?
Heltene i Papirhuset er lett å like Foto: Netflix

På den berømte IMDb-listen som rangerer alle filmer og serier på alle strømmetjenester, ligger “Papirhuset” på 8,5 poeng, det samme som storfilmen “Joker.” Det forteller oss at dette er blant de mest populære seriene i verden.

Svært populær

“Money Heist” eller “La Casa De Papel” er mest populær i USA, Storbritannia, Skandinavia og selvsagt i Spania. Du har ingen god grunn til å la være å se den. Gi deg selv en sjanse, selv om dette, krim, action og drama, ikke er din genre. Se episode 1 av sesong 1. Snart er du sannsynligvis ferdig med sesong 4.

Planen er å rane det spanske myntverket. Altså nasjonalbanken som trykker sedler.

El profesor” har valgt ut sine medarbeidere på forhånd. En svært ulik gruppe mennesker. Kvinner og menn i ulike aldre. Et par slektsforhold er også med. Om det blir forelskelser? Selvsagt. Hver og én av disse bruker ikke sine egne navn, men byer som har betydning for dem på en eller annen måte.

Vi møter Nairobi, Rio, Oslo, Tokyo, Berlin, Moskva, Denver og Helsinki. Professoren styrer gruppen fra en ekstern lokasjon. Det er taktisk og teknisk brilliant plan “el profesor” har klekket. Vil han og de rødkledde vennene hans med masker, lykkes i å tømme den spanske nasjonalbanken? Eller vil de begynne å trykke sedler selv?

Det gode skuespillet, samhandlingen, kranglingene, sangene, brorskapet og den store planen. Dette er god underholdning, spennende og faktisk litt gripende. Dette er ulike mennesker med ulik bakgrunn, ulik reise i livet fram til det berømte ranet – og ulike skjebner.

Det er dramatisk, det går kanskje liv, noen blir tatt til fange, andre til og med torturert. Men du vil heie på det riktige laget ganske raskt. Fordi myndighetene i Spania framstår som uspiselige. Og de står ovenfor en gruppe mennesker som har professoren som sin leder.

Det blir fartsfylt og utrolig spennende.

Allerede i sesong to er gruppen i ferd med å planlegge neste kupp, neste perfekte ran. Å stjele alt gullet i den spanske nasjonalbanken. Her støter professoren og hans venner på nye utfordringer og store problemer. Om de lykkes? Sesong tre er for mange den beste, noen vil påstå sesong to, andre elsker sesong fire.

Sesong fem kommer

Vil “Papirhuset” levere flere sesonger på Netflix? Vel, det er som sagt fire sesonger ute, kommer det flere, spurte vi innledningsvis. Ja! Det kommer to sesonger til. Heldigvis.

Sesong fem kommer til en foreløpig uviss dato.

Hvor mange som er igjen av gruppen innen den tid vil vi ikke røpe. Alt vi kan fortelle er at “el profesor” – professoren har planene klare. Det vil bli store omveltinger og vi vet om en “Big Twist” som det heter på filmspråket. Vi har også søkt oss fram til at – til og med sesong seks, vil bli produsert.

Skal du henge med på hva vennene dine vil snakke om i tiden som kommer – bør du henge deg på Papirhuset-feberen du også. Dette er verdens mest populære og mest sette serie på Netflix – som ikke er engelsktalende.

Fantastisk spansk underholdning. Se den!

Skaperen av “Papirhuset” heter, Alex Pina (52).

Vargas

Pin It on Pinterest