Summen er kanskje avgjørende på hvor lykkelig du blir? Litt lykkelig hvis du fikk 100.000 kroner veldig lykkelig hvis du fikk en million osv? Tvilsomt. Penger gir en viss trygghet, men du kan ikke kjøpe deg lykke. Eller mener du at du kan det? Da vil jeg i så fall høre fra deg…

«Penger er makt» er et kjent uttrykk eller mer en kjent klisje heller. «Penger er roten til alt vondt» er også noe som er sagt ofte. Arv feks setter hele familier på spill fordi man ikke blir enige- tusenvis av norske familier er gått i oppløsning pga uenighet om arv eller verdier, også i form av penger-

Penger er et av livets nødvendigheter, enda det brukes vel bankkort og andre betalingsmidler mer enn noen gang- Men seddelen og kronen vil overleve noen generasjoner til tror jeg. Men 50-øringen er visst på vei i graven har jeg hørt-

 

-Jeg er sikker på at de aller fleste er glad når lønna kommer på konto, og mange er blakke tre dager før lønna kommer inn. Har jeg rett? Men det er faktisk mange som har veldig mye penger her i landet- og det er mange tusen millionærer, og den gruppen er økende. Pengene kommer fra vellykkede invisteringer, arv, salg av eiedommer, kunst-  you name it! Samt at veldig mange har mer enn millionen i lønnsinntekt- fortjent eller ikke….

Jeg kunne godt tenkt meg mer enn jeg har jeg også, men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke hadde blitt spesielt lykkeligere av den grunn- Det gir som sagt en frihet til å gjøre som man vil sammenliknet med om man har en normal økonomi-

Penger er innenfor samfunnsøkonomi alt som oppfyller tre krav. Disse kravene er at penger skal kunne brukes som et byttemiddel, at penger må være en regneenhet, og at penger skal være et verdioppbevaringsmiddel.

I dagligspråket er penger ofte synonymt med valuta, som er navn på ulike lands eller regioners pengeenheter. Tidligere pleide penger å representere verdi (f.eks gull), men er i de fleste land i dag en form for gjeldsbevis.

Når man vet hvor mange forskjellige ting som generer penger- så er det rart at svært mange av oss til enhver tid  har for lite av dem …

Husk å bruke egne penger og ikke andres, og ha pengene før du bruker de- da slipper du å komme i knipe.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Treholt offer for tidenes justismord?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sJISN__-BI0[/youtube] - Hvorfor skulle jeg være så sprø i skallen at jeg fortsetter å mase om min uskyld om det...

Hvordan snu en dritt dag

Bruk dagen godt, og lev i nuet. Det kan være for sent i morgen-   Du merket det allerede da...

Lukk