Vin, kaffe eller te? Eller kanskje en øl? Hva skal det drikkes til maten? Kan man drikke vin uten mat og er det en selvfølge at du som vert skal servere alkohol til gjestene? Og finnes det gode bok alkoholholdige alternativ?

Bergenet lesetid: 4 minutter

København

I København finnes det mer enn 250 hotell. På the Library bar, på selveste Copenhagen Plaza Hotel, servers det ikke kaffe til Cognacen. Fordi det ikke er en kaffebar, men en cocktail-bar. Tenk litt på det.

Les også:

Heldigvis har Købehavn, kanskje verdens beste hovedstad, et hav av barer, puber, restauranter og kroer å velge blant. Reiser du fra Købehavn uten å ha flere kulinariske opplevelser med god drikke til – må du neste ta på deg skylden selv.

The Plaza Library Bar was recently chosen by Forbes Magazine as one the 5 best gentlemen’s oases in the world

VisitCopenhagen.com

Når du skal servere dine gjester til årets julebord er det du serverer i glassene, minst like viktig som det som er på tallerken. I hvert fall om du spør gjestene, og det bør man selvsagt som en god vert. Vin, kaffe eller te? Eller kanskje en øl?

Enten det er torsk, kalkun, ribbe, pinnekjøtt eller Grandiosa som serveres – drikken har betydning for et vellykket måltid. Enten du spiser alene eller sammen med andre. God drikke er måltidets glede.

Tror du det er tilfeldig at Jesus gjorde om vann til vin? Nope. Jesus drakk nemlig av vinen selv og i bibelen står det følgende: “Se for en storeter og vindrikker, venn med syndere“». (Matt 19,11a).

Vin, kaffe eller te? Eller kanskje en øl?

Bildet er tatt av bridgesward fra Pixabay

Vin, kaffe eller te? Eller kanskje en øl?

Foto: Copyright Vargas12.com

Champagne

Om du velger Champagne til frokost på 17. mai, melk til rekene på lørdagskvelden eller vann til ribba på julaften, er helt opp tide deg og bestemme. Det vi vet er at det faktisk har betydning hva du drikker til hver enkelt rett du spiser.

Les også: Prosecco eller Champagne?

Det er blitt skrevet milevis spaltemeter om Champagne, det lages musikk og filmer om verdens mest omtalte dråper. Kanskje ikke så rart heller, men vi har faktisk drukket Crémant med mer smak og bedre fylde enn endel Champagne. Forskjellen er prisen og hvor i Frankrike denne produseres.

Når du kommer hjem fra Syden og ikke drukket norsk melk, til den første skiven med brun ost til frokost.

Eller tar den første sippen av den iskalde vinen på den første sommerkvelden, når rekene står på bordet. For ikke å snakke om den første pilsen på puben med gutta – på den aller første lønningspilsen. Du minnes det med glede.

Vi har sagt det før og vi sier det igjen, bobler er magiske. Smaken av perfeksjon er guddommelig. Hva tror du Dom Pierre Perignon, den verdenskjente munken tenkte, da han lykkes med med å destillere Champagne? Han uttrykte noe sånt som: “Kom, fort, jeg smaker på stjernene.”

Øl

Enda så deilig det er med en iskald halvliter i solveggen eller på brygga en varm vårdag så er det ikke bra for deg. Du kan, med fokus på helsa, velge LITE-øl, altså øl som er brygget med betydelig mindre sukker, kalorier og karbohydrater.

I realiteten spiser du et “halvt brød” for hver halvliter du tar. 150 kalorier per 0,5 ltr er mer enn du behøver. En halvliter med vanlig øl med 4,7% alkohol, inneholder masse “dritt” du strengt tatt ikke trenger, men akk så deilig det er, da.

Nye kostholdsråd sier – dropp ølet – om du er usikker på helseeffekten det har på din kropp. kjedelig, men sant.

Når det er sagt så er det jo bare jul én gang i året. Og akkurat nå er det masse deilig juleøl på vinmonopolet som er verdt å forsøke.

Nylig ble EC Dahls pils kåret til Europas beste øl. Juleølet som EC Dahls presenterer i år, er også noe av det bedre vi har smakt.

Husk at det finnes et rikt utvalg av alkoholfrie vanter på vinmonopolet.

Velbekomme!

Vargas

Pin It on Pinterest