Vin til påske? For aller første gang, holder Vinmonopolet åpent på påskeaften. Dermed får alle vinelskere fatt i påske-vinen, ankerdrammen og påske-ølet – helt fram til siste åpningsdag.

Noen fortviler, veldig mange jubler. Alkohol ser ut til å være blant de aller viktigste varene for mange, kun slått av smågodt. Noen barn, gruer seg nok også. Dessverre. Sikkert langt mer enn de gleder seg til å få påskeegg.

Les gjerne: Priskrigen er i gang – hvem vinner påsken? 

Sett i lys av alle de millioner flaskene av øl, vin og sprit som dras over grensen fra Systembolaget, som er av de 13 milliarder kronene nordmenn handler for hos søta bror, er det skremmende mye alkohol som konsumeres i de tusen hjem, hytter og båter. Så også i påsken.

Vin til påske?

Er du sikker på at du har nok alkohol til påsken 2017 nå? Kanskje du bør kjøpe inn tre liter til, eller kanskje seks – for å være sikker?

Vin til påske?

Det er jo strengt tatt kun tre ekstra dager polet er stengt på grunn av høytiden, likevel går altså folk mann av huse, for å sikre seg de edle dråpene. Det kan jo komme noen, uanmeldt.

  • Vinmonopolet har vanlig åpningstid mandag og tirsdag i påskeuken. For de fleste butikkene vil dette bety fra kokken 10-18. Men vær oppmerksom på at det vil være flere avvik fra normalen, særlig for små distriktspol.
  • Onsdag (før skjærtorsdag): 10-15. Det kan være avvik om det lokale kjøpesenteret stenger før.
  • Påskeaften: 10-15. Det kan være avvik om det lokale kjøpesenteret stenger før.
  • Åpningstider for det enkelte pol ligger lett tilgjengelig på Vinmonopolets nettside eller app. Man kan også ringe kundesenteret på 04560 om man ikke har nettilgang.
  • Merk deg at det kan være lokale forskjeller på åpningstiden, fra pol til pol

Kilde: NRK.no

Det var i 2014 den blåblå regjeringen fikk flertall på Stortinget, til å endre loven, slik at Vinmonopolet kunne selge sine produkter, også på alle aftener. Nyttårsaften 2016, var den aller første åpningsdagen for denne lovendringen.

Les gjerne: Gratis VIN-app, forteller deg alt om den vinen du ønsker å kjøpe

Vin på papp ser ut til å forbli en salgssuksess for tørste nordmenn, mange tusen liter selges hver eneste dag fram mot påskeaften, og fredag før påskeuken, selges det mer enn 700.000 liter vin.

I uken før påske, selges det mer enn 2,1 millioner liter vin. Bare i Norge. Kan man rekke å drikke opp så mange glass vin på én drøy uke, er det fristende å spørre. Hvem er disse nordmennene som drikker all denne vinen?

Er det besteforeldre, foreldre eller småbarnsforeldre? Alt for mange barn rammes av omsorgssvikt, fordi de som skal være trygge og gode verger, heller havner på fylla, eller tar dette ene glasset for mye.

Det snakkes så mye om det rundt juletider, at man bør vokte alkoholinntaket, men nevnes sjeldent i påskehøytiden. Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Tenk over hvor mye du drikker i påsken – for barnas skyld!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Terroren er her – er du forberedt?

Man kan neppe være mentalt forberedt på å kunne bli sprengt i fillebiter, om en selvmordsbomber har kommet til Norges...

Lukk