Hørt i fra en av småbåtene som følger NRKs «Sjøkurs» på vei nordover. Gubben bak navigeringen vil ikke at kjerringa skal gjøre skam på familien ved å ikke vinke med det norske flagg, når de endelig er «live» på selveste rikskringkastingen må vite. 

Den nordnorske ordbruken kunne som kjent ha vært langt verre. Så ille at en barneskolelærer på Østlandet ville har hevet både øyenbryna og pekestokken på en gang om han hadde hatt en.

– NRK gjør det de kan best. De sender direktesendt nasjonalpornografi rett hjem i stuene til Ola og Kari så vi blir våte. I øya. Enhver turist som får et glimt av maratonsendingene fra nord må bli så imponert av synet at han bestiller billetter med det samme. Til kommende hurtigrute-turer mot nord.

Foto: Copyright Morten Pettersen


«Sjøkurs», det gamle stolte hurtigruteskipet  «Ragnvald Jarl» fikk en ny vår, en siste reis av NRK.

– Det er i forbindelse med at Norsk Rikskringkasting fyller 80 år, der hele Norge får lov til å ta del i det store jubileet fra havn til havn, direkte på NRK. Reiseradioen har vært på lufta i 50 av dem, mens Sommeråpent feirer 30 år på skjermen. Nå reiser NRK hele Norge på langs for å møte sitt publikum.

– Noen synes det kanskje kan bli litt vell mye sjøldigging, natur, hav og NRK, men det må være bare noen få sur-pumper som ikke vet bedre. Slike som sosiolog Trond Blindheim og hans like, som kaller en reise minutt-for-.minutt for valium TV.

Det samme programmet som en hel nasjon sitter klistret foran TV for å se på. En slik uttalelse faller på sin egen urimelighet.

– Vi nordmenn har små gleder og vil gjerne ha de dag ut og dag inn, en hel sommer. Vi elsker vår langstrakte vakre nasjon, vi elsker Nord Norge, våre kystperler som ligger som drueklaser langs «Sjøkurs» sin led på vei nordover.

«Vink for helvete kjerring, vink!»

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Cavani er klar for PSG- Suarez neste kanon til ny klubb?

Pars Saint Germain, best kjent som PSG er det laget som helt åpenbart har tenkt å bruke mest penger i...

Sør Norge får drømmesommer!

Sommeren fortsetter for hele Sør Norge, i halve juli har det vært fantastisk og alle prognoser peker på at varmen...

Lukk