En av tidenes mest spennende Premier League-sesonger går mot slutten med spenning både i topp og bunn. I nedrykksstriden har Aston Villa gitt opp og nettopp skilt lag med sin andre manager for sesongen.

Akkurat nå ligger det an til en durabelig kamp mellom Sunderland, Newcastle og Norwich om å unngå 2 nedrykksplasser, og de to sistnevnte møtes til dyst på «Carrow Road» førstkommende lørdag.

«Magpies» er ille ute …

Newcastle ligger 3 poeng bak kanarifuglene på tabellen, og kan derfor komme likt med hjemmelaget hvis de greier å vinne i Norfolk for første gang siden januar 1994. Norwich har helt klart statistikken på sin side, og de 5 siste kampene på «Carrow Road» viser 3-2-0 i hjemmelagets favør. Gamblere skal bite seg i merke at de to siste oppgjørene har endt 0-0, men begge lagene har vist såpass dårlig forsvarsspill denne sesongen at det mest nærliggende er å tro at det blir scoret over 2,5 mål. I tillegg finnes det også flere andre ting du kan tippe på, som flest cornere, gule kort, frispark, osv. Det er kun fantasien som setter grenser, og du kan finne enda flere tippetips her.

Men Rafa Benitez har gitt fansen et glimt av håp

Det er en overdrivelse å si at Rafa Benitez har hatt en knallstart som manager i Newcastle. Kun ett poeng på de to første kampene innebærer at laget hans styrer mot nedrykk. Benitez har allikevel mye mer erfaring enn motstander-manageren Alex Neil, noe som fort kan bety at det blir et rått parti sett fra et taktisk ståsted. Newcastle kan også ta med seg at de knuste Norwich hele 6-2 i fjor høst, noe som var et sjeldent lyspunkt i løpet av den katastrofale perioden Steve McClaren hadde ansvaret. En slu taktiker som Rafa kan muligens hale i land en knepen seier i Norfolk?

Rafael Benitez

The Sport Review via Compfight

Rafa Benitez har gått fra Real Madrid til nedrykksstrid i Premier League, men kommer til å motta en solid bonus hvis Newcastle berger plassen

Norwich har ingenting å tape

Norwich har prestert som forventet denne sesongen, og det å holde seg i Premier League anses som en stor bonus. Ankomsten av forsvareren Timm Klose fra Wolfsburg virker å ha tettet igjen forsvaret, og laget har faktisk holdt nullen i to kamper på rad, noe som er ganske så uvant for kanarifuglene. I tillegg imponerte både Wes Hoolahan og Robbie Brady for Irland i løpet av landskamp-pausen, og dette blir to spillere som må levere hvis kanarifuglene skal greie å overleve i divisjonen. Laget mangler sårt en goalgetter, og Alex Neil har prøvd en rekke forskjellige spisser denne sesongen. Akkurat nå virker det som det er innlånte Patrick Bamford som har mest tillit, og det er mulig han starter på lørdag. Norwich er tradisjonelt bra hjemme, men er sårbare for baklengsmål, noe Newcastle bør greie å utnytte.

Med tap i denne kampen kommer Magpies til å være 6 poeng bak Norwich, noe som nesten er ensbetydende med et nytt nedrykk. Forrige gang rykket de opp igjen på første forsøk, men det er spørsmålstegn rundt hvor mange av lagets «stjerner» som er i stand til å levere i Championship. Newcastle er derfor nødt til å ta alle poengene i Norfolk på lørdag, men om de klarer dette er et mer åpent spørsmål.

 

Vargas

Tags: Carrow Road, Championship, Magpies, Newcastle, Norfolk, Norwich, Rafa Benitez

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge- ikke blant de 100 beste – Høgmo ut!

Hadde landslagssjefen hadde hatt et snev av selvinnsikt, ville han ha gått av nå. Per-Mathias Høgmo har verken en plan...

Adele – noen stjerner er større enn andre – snart besøker hun Norge!

Du har kanskje ikke billetter du heller, men 1. mai besøker verdens største artist Telenor Arena, Oslo og Norge. Adele...

Lukk