Første januar 2018, vil Liverpool knuse sin forrige rekord på overgangsmarkedet med et hav av penger. Naby Keita, som ikke kommer før til sommeren, kostet kun £48 mill. fra Leipzig.

Lest? Premier League – Overgangsvinduet nærmer seg

Nå knuser Liverpool denne rekorden med å betale Southampton uvirkelige £75 mill. for forsvarsspilleren Virgil van Dijk (26) fra Nederland, noe som slår alle rekorder for en forsvarsspiller.

Virgil van Dijk (26) koster Liverpool £75 mill. som er mer enn 833 mill. norske kroner, som igjen gjør ham til verdens dyreste forsvarsspiller Foto: Premier League

Liverpool har brukt mye penger tidligere, også på spillere som slett ikke var verdt pengene. Eller hva sier du om Andy Carroll som spilte 44 kamper på to sesonger, gjorde 6 mål og kostet £35 mill.?

Til sammenligning kostet Luis Suárez £22,8 som gjorde 69 mål på 110 kamper. Uten sammenligning forøvrig, tror vi prislappen på Virgil van Dijk, kan hemme spilleren, til å gjøre seg fortjent til å ha den voldsomme summen hengende på seg.

Liverpool trenger utvilsomt forsterkninger i forsvaret. For offensivt gjør Jürgen Klopps menn mye riktig. Keeperplassen har vært diskutert lenge, og vil bli diskutert i uoverskuelig framtid – all den tid det er Karius og Mignolet vokter Liverpool-buret.

Ryktene i England ville ha det til at Manchester City hadde snytt Liverpool for Southamptons største stjerne for £60 mill. Men i går kom bekreftelsen fra spilleren selv, som gleder seg til å ta med familien til Merseyside og Liverpool.

Vi forventer ikke de helt store overgangene i januar-vinduet, men noen ganger blir man overrasket når man minst aner det. Markedet er åpent, trofeet skal løftes og spillere skal som ikke har lyktes skal bort. Det åpner opp for mulige sjokk-overganger til og fra flere klubber i Premier League.

Manchester City forventes å vente til sommeren med å gjøre nye kjøp og salg, mens Manchester United er desperate nok til å kunne gjøre kjøp i januar.

Pep Guardiola og Manchester City ser ut til å kruse enkelt gjennom årets Premier League sesong og ligger hele 15 poeng foran Manchester United på andre plass. Liverpool ligger hele tjue poeng bak City.

Mandag 1. januar 2018, åpner overgangsvinduet.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jeger-tvillingene fikk med røyk på Farmen

Jeger-tvillingene fikk med røyk på Farmen. Farmen kjendis er endelig her, merkbare forskjeller til tross – populariteten forventes å fortsette...

Lukk