I oktober fikk Norges alpint-ess Aksel Lund Svindal revet av akillessenen. En alvorlig skade for en som skal stå ned bratte fjellsider på to treplanker i nærmere 150 km/t.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal Foto: Flickr

En skade som holder de fleste borte fra sporten i langt tid. 5. februar startet nordmannen i VMs første løp, bare fire små måneder etter skaden. Til og med legen som opererte Svindal, er sjokkert over at han allerede har blitt frisk og klar til start, på rekordtid.

Vi har sett dette fenomenet tidligere, spesielt hos alpinister. Jansrud, Kjus og Aamoth, helter over alle helter har kommet tilbake etter skade gang etter gang, men ingen så raskt som Aksel Lund Svindal.

En ting er å komme seg tilbake på ski, noe helt annet å være blant de aller beste i verden  i Super G. Imponerende, en sensasjon og en bragd. Det er VM i Beaver Creek i Colorado. Her har nordmenn gjort det bra på ski tidligere, Kjetil Jansurd og Aksel Lund Svindal ønsker å sette de norske farvene på alpint-kartet igjen. Så langt med en henholdsvis 4. plass og en fantastisk 6. plass.

https://www.youtube.com/watch?v=3uOE-kH32so

Snart er det utfor i samme bakke, her kan det lett bli enda flere gode norske plasseringer. Kanskje til og med medalje, bli ikke overrasket over om det faktisk er Aksel Lund Svindal som blir verdensmester i Beaver Creek.

Flere medier skriver at det er liten sensasjon at Aksel har lykkes med å komme tilbake så raskt, men en toppidrettsutøver som har en topptrent kropp, som er villig til å gjøre alt det som skal til, med best mulig medisinsk oppfølging, itillegg til å ha erfaring med å komme raskt tilbake fra skade- har vært helt avgjørende i denne prosessen.

– I alpint er det hundredelene som teller, alle alpinistene vet at det er små marginer, allikevel har vi altså to nordmenn blant de aller beste i verden, i en gren som kun de sterkeste, smarteste og tøffeste makter å prestere i. Utfor står for døren, bli ikke sjokkert om det blir norske medaljer i USA.

The Terminator, Aksel Lund Svindal is back! Loved by his nation!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Martin Ødegaard kan vinne Champions League!

Martin Ødegaard kan vinne Champions League! Martin Ødegaard. 16 år gammel, norsk og Real Madrid-spiller. Unggutten fra Drammen signerte en...

DU er i ferd med å bli lurt for penger

Dessverre finnes det mange kreative måter å lure til seg penger fra intetanende nordmenn som deg og meg. Vi er...

Lukk