Dramaet vil ingen ende ta og det vil komme mer. Brasil- VM ser ut til bli som forventet, et av tidenes beste mesterskap. Det er all grunn til å glede seg til fortsettelsen. Alle de store kanonene er fortsatt med, men de fleste har måttet slite for å avansere. Argentina hadde trøbbel mot Sveits i åttendedelsfinalen, men, Ángel Di Maria, satte inn det meget viktige og eneste målet 2 minutter før straffespark-konkurranse var et faktum. En spennende og jevn kamp der Sveits var helt på høyde med de store favorittene, uten å skape de helt store sjansene.

Mange hadde unnet et kjempende Sveits i å få oppleve straffespark-konkurranse da de satte ballen i stanga helt i slutten av kampen, men nå er drømmen om avansement over for denne gangen for klokke-landet.

KVARTFINALENE SPILLES SOM FØLGER:

  1. Brasil- Colombia spilles 4. juli i Fortaleza
  2. Frankrike- Tyskland spilles 4. juli i Rio de Janeiro
  3. Nederland- Costa Rica spilles 5. juli spilles i Salvador
  4. Argentina- mot vinneren av Belgia mot USA, her er Belgia favoritt, spilles 5. juli i hovedstaden Brasilia.

For videre spill etter semifinalene, så er det altså vinnerne fra kampene som spilles 4. juli som danner den ene semifinalen, og vinnerne av de to kampene som spilles 5. juli som utgjør den andre semifinalen. Disse kampene spilles henholdsvis 8. og 9. juli. Finalen spilles som mange vet 13. juli.

– Overraskelseslaget Costa Rica var i en vanskelig gruppe, men har mot alle odds kjempet seg videre, men få utvilsomt en svært vanskelig kamp mot Nederland. Frankrike mot Tyskland er bare det andre gigantmøte i dette VM. Allerede tidlig i mesterskapet møttes Spania og Nederland i fantastisk kamp der Nederland løp blaserte verdensstjerner i senk.

Tyskland må finne seg i å være en liten favoritt i denne kampen, men skal få kjørt seg mot et godt etablert fransk lag. Argentina ser ut til å få en lettere kamp i sin kvartfinale. Om det blir USA eller Belgia, men Argentina har ikke imponert i så stor grad som mange hadde ventet før mesterskapet.

Brasil svever på hjemmebruset som koker i hver eneste kamp vertene spiller. Colombia vil få problemer mot Neymar og Co, men se ikke bort i fra en skrell i nettopp denne kampen. De fleste favorittene har kommet videre, men de har også slitt voldsomt med å få det avgjørende målet. Derfor har en rekke kamper gått til ekstraomganger og straffespark-konkurranse.

Det er all grunn til å glede seg voldsomt til de siste kampene i tidenes beste fotball-VM. Er dine favoritter fortsatt med blant de åtte kvartfinalene?

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mennesket – fra villmann til intellektuelt geni?

Mennesket – fra villmann til intellektuelt geni? Planeten Tellus, der  menneskene bor har eksistert i ca 4,5 milliarder år. Det...

Du kan dø på norske veier i sommer!

Du kan dø på norske veier i sommer! Enda en ny, skremmende og uvirkelig ulykkeshelg på norske veier er over....

Lukk