Argentina, landet som har fostret de aller beste fotballspillerne i verden og som har en befolkning der fotballen betyr mer for enn de fleste andre. Kanskje er det nettopp bare brasilianerne som kan måle seg som like fotball-gale i ordets mest positive forstand. 

Vinner Argentina VM-finalen, vil dette hardt prøvede folket leve på rosa skyer langt inn i framtiden. Sjansen er kanskje 70- 30 i argentinernes diss-favør. Så gode er nemlig Tyskland. «Der mannschaft», Löws fantastiske lag-maskin som så langt i VM har sett utrolig solid ut, har selvsagt svakere sider også, som alle andre lag har. 

Det er nettopp her Argentina må sette inn sitt støt. De må overraske tyskerne på kontringer og på å presse høyt fra start, slik Brasil gjorde de første minuttene i den utrolige semifinalen som endte med slakt og tap med 1-7. Tyskland er gode, de er favoritter, men slett ikke uslåelig. Mulig er det en riktig vinner også, om Tyskland skulle få løfte det gjeve trofeet, men Argentina vil nok prøve å gjøre sitt for å hindre nettopp det.

5095991215_7c9e205d2f.jpg

På hvilken måte er det spennende scenario vi får svar på søndag 13. juli. VM finalen i Brasil vil bli sett av ca en milliard mennesker over hele kloden. Verden vil stå stille når Argentina møter Tyskland i den viktigste fotballkampen så langt i år. Den viktigste på fire år, det er fire år til den blir like viktig igjen.

Som de fleste vet er Argentina bare et steinkast fra Brasil- det er ingen overraskelse at det vil komme mange over grensene, med eller uten billett for å oppleve eventyret på nært hold. Skulle Argentina vinne, vil ikke et øye være tørt i det fotballgale landet. Brasilianeren vil gråte med de, men av helt andre årsaker. De sørger fortsatt over tapet mot Tyskland.

Joachim Löws menn har hatt en lang turnering, men de har forberedt seg på dette i lang tid. Tyskland har bygget sitt eget treningsanlegg i Brasil for å akklimatisere seg for varmen og for å tåle luftfuktigheten godt nok. Tyskerne har også trent på å ha “VM-kamper” på treningene der de har forberedt seg fra start til slutt. Ingenting har vært overlatt til tilfeldighetene.

Khedira, Schweinsteiger, Kroos på Tysklands midtbane har vært Löws triumf så langt i VM. det er denne trioen Argentina må få tatt ut for å ha noen sjanse.  Så må Messi skinne mer enn noen gang. Dessverre går rapportene ut på at super-stjernen er sliten og hans far har sagt til pressen at bena hans føles som 100 kilo hver. Det er kanskje bare sprøyt, men Messi i form er et farlig verktøy, en Messi ute av form er ikke verdt fem sure sild.

Javier Mascherano og Angel Di Maria er de viktigste spillerne Argentina må stole på itillegg til lille Lionel Messi selvsagt. Skal Argentina ha noe håp så må de klare å holde buret rent så lenge som mulig, beholde ballen i laget og spille sin egen fotball. Klarer de å ta ut Tysklands glittrende midtbane kan de ha en sjanse.

Finalen kan fort gå over i ekstraomganger, da er spilleren så slitne at alt kan skje.

Fotball er viktig for folk flest, ikke bare den fotballgale fanatikeren, men faktisk folk flest, kvinner og menn, unge som gamle. Men den er viktigere for tyskere og argentinere, spesielt søndag 13. juli 2014 i Brasil.

Finalen ser du på NRK1, merk kampstart kl 21:00.

Hvem er din favoritt i VM- finalen mellom Argentina og Tyskland?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ved fylte 39 år er menn usynlig for yngre kvinner

Ved fylte 39 år er menn usynlig for yngre kvinner. Menn som, Leonardo DiCaprio, David Beckham og Russel Brand er...

Lukk