Etter at Brasil ble sendt ut av sitt eget VM som slakt med 1-7 tap mot Tyskland, var det til dels store forventninger til den andre semifinalen. Det ble et lite anti-klimaks mht mål og underholdning. Argentina mot Nederland ble aldri den fantastiske kampen det kunne ha blitt. 

14281758691_075df9b05e.jpg

Kampen endte 0-0 etter ekstraomganger og da går det som alle vet til straffespark-konkurranse. Den vant Argentina etter at målvakt Romero reddet to av straffene fra Nederland. I følge ham selv ren og skjær flaks. Man kan godt være både ærlig og god, det viktigste for Monaco-keeperen er de enorme konsekvensene redningene hans gav.

VM-finale mot Tyskland i Brasil. Slikt skapes ekte helter.

Noen vil nok si at Nederland fikk som fortjent, Robben la dog fusk og fanteri til side og lot være å filme seg til frispark og straffer, banens kanskje beste spiller. Men noen er garantert fornøyd med at det ble Argentina og ikke Nederland i finalen. Nå blir det tilnærmet en drømme-finale med to av de virkelig store kanonen som skal gjøre opp om verdens viktigste trofé.

Brasil fikk sin kaptein Thiago Silva ut i karantene etter at  dummet seg med å få et tåpelig gult kort i kvartfinalen mot Colombia. Det var en av hovedårsakene til vertsnasjonen raknet fullstendig mot Tyskland i semifinalen. Den andre viktige årsaken er et amatørmessig fokus på at Neymar, landets største ikon- bortsett fra kristusstatuen i Corcovado i Rio.

Et hederlig tap kunne kanskje brasilianerne leve med, men å bli sendt ut som fjols med 1-7 er sterk kost for en nasjon der fotball betyr alt.

Vi nordmenn liker å tro at vi er en fotballnasjon, med stor engasjement for våre lokale klubber og vår «flaggskip» det norske herrelandslaget. Så feil kan man ta. Vi er ikke engasjert en gang, vi driter i grunn i det, om Norge sannsynligvis nok engang feiler å kvalifisere oss til et mesterskap. Norge kommer ikke til EM i Frankrike i 2016, og vi kunne ikke ha brydd oss mindre.

– For Brasil og deres fram til nå stolte landslag så betyr laget alt, det er derfor det smerter det stolte folket så enormt. Onde tunger i det vakre landet påstår å vite at det vil kunne ta mange hundre år å komme over en slik sorg. Det betyr at den oppvoksende slekt i Brasil; og de kommende generasjoner vil få vite alt om den fatale kampen da alt gikk galt.

Semifinalen i eget VM 8. juli 2014 mot Tyskland er og blir en skamplett for Brasil og dets landslag.

Argentina vil selvsagt hente nye krefter og kunne gi Tyskland kamp til døra i en finale alle vil se. Det er all grunn til å tro at det er milliarder av mennesker i mer enn 190 land som skal følge med på VM-finalen i Brasil søndag 13. juli.

Tyskland er favoritter ti 2.15 i odds hos spill-selskapene. Argentina får 3.60. Det skal du ikke la deg lure av. En ny kamp skal spilles. Trener Sabella hos Argentina har fortatt di Maria, Messi, Aguero, Higuain  og ikke minst keeper Romero frisk og rask igjen. De vil selvsagt benytte sjansen til å gjøre en hederlig innsats for å få en hånd på det vakre og viktige trofeet.

Isåfall må de stoppe «der mannschaft», Löws fantastiske lag-maskin med Thomas Müller i spissen, og som ruller over sine motstandere som bare Tyskland kan. Brasil skal forsøke å løfte seg ved å slå Nederland i bronsefinalen lørdag 12. juli. En ubetydelig kam for de fleste brasilianere som så for seg VM-gull.

Det er nå kun to kamper igjen av VM i Brasil.

Finalen mellom Tyskland og Brasil kan du se på NRK1 kl 21:00 søndag 13. juli, men sendingen begynner betydelig tidligere. Vi håper på Messi-magi, men er redd Tyskland blir for sterke.

VM ble aldri det samme da Brasil kollapset.

 

Foto: Flickr/appsrunner

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Penger er ikke alt, men det er ikke mye om å gjøre heller!

Penger er ikke alt, men det er ikke mye om å gjøre heller! Penger kan være grobunn for hat og...

Sexleketøy- La en dildo eller en vibrator være sentralt når dere skal leke

Sexleketøy- La en dildo eller en vibrator være sentralt når dere skal leke. Trodde du sexleketøy var forbeholdt kvinnene? Vel,...

Lukk