Mario Götze vil få sitt navn risset inn i gull-skrift i de tyske historiebøkene til evig tid, etter å ha scoret det avgjørende målet i finalen i VM i Brasil. Tyskland ble verdensmester etter å slått Argentina 1-0 da alle trodde kampen skulle avgjøres på straffespark.

Kun få minutter før slutt fikk Götze et innlegg han dempet vakkert ned fra brystkassa og satte ballen bak Argentinas keeper, dermed var VM over med de tyske «der manchaft» som fortjente vinnere.

Det de aller fleste andre vil sitte igjen med etter denne kampen er dommertabben som kunne ha gitt et helt annet utfall på kampen.

Manuel Neuer, som også fikk prisen for VMs beste keeper taklet Argentinas Gonzalo Higuain rett utenfor 16 meteren. En takling som minnet veldig om Harald Schumacer´s horible takling på stakkars Patrick Battiston på Frankrike i VM i 1982.  Mer et overgrep enn en takling, en takling som vill ha ført til lang fengselstraff om den hadde skjedd utenfor en fotballbane.  Den ellers så gode dommeren fra Italia, Nicola Rizzoli presterte i tillegg å gi frisparket til den tyske keeperen som åpenbart burde hatt direkte rødt kort for ‘drapsforsøket’ på den argentinske spissen. Tyskland ble overrasket over et godt organisert Argentina som var bunnsolide i forsvar, de la seg lavt fra start, men kom med masse spillere på overganger og kontringer.

Tyskerne fant aldri ut av det etablerte argentinske laget, de hadde ballen mest, men skapte sjeldent de helt farlige sjansene. I første omgang burde Argentina ha tatt ledelsen da Gonzalo Higuain fikk en stor mulighet etter at en tysker hadde headet ballen mot egen keeper, men den argentinske spissen snappet opp ballen.

Alene med Neuer klarte ikke Napoli-spissen å sette ballen i mål, men skjøt svakt utenfor. VM er over for denne gang. Brasil vil vel aldri bli det samme igjen etter å ha skuffet sitt folk med å ikke vinne et trofé de fleste var sikre på ville bli igjen i landet. Om fire år er det Russland som får verdens øyne rettet mot seg nok engang. Hva som venter oss der er det kanskje godt vi ikke vet så mye om.

– Det vi kan si med sikkerhet er at vi nok engang skal følge verdens største og viktigste fotballturnering fra start til slutt. Måtte FIFAs dommere ta en evaluering av egen innsats og deretter finne kvalifiserte dommere som tør å dømme så riktig som mulig.

Brasil-VM vil nok ikke huskes best for dommer-tabbene, men det er så uendelig trist når dommer-feil får så enorme konsekvenser som det gjør i et så viktig mesterskap. Ikke uventet har Brasils landslagssjef, Luiz Felipe Scolari sagt opp sin stilling.

Han ville uansett fått sparken- så det var nok en klok avgjørelse.

Gratulerer Mario Götze og Tyskland med verdensmester-trofeet.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Formfulle rumper og lår og stolt av det?

Formfulle rumper og lår og stolt av det? Du kvinne som er litt større enn gjennomsnittet og som vet å...

VM i Brasil- Lionel Messis viktigste kamp!

Fotballhistorier har en tendens til å gjenta seg og i VM er det lett å sammenligne historier. VM Mexico i...

Lukk