Marit Bjørgen (32) tok sitt 4. VM gull i Val di Femme. Hun er den ubestridte Dronningen i et fantastisk VM sett med norske øyne. Polske Kowalczyk (30) tok sølv, og Therese Johaug (24) tok et meget fortjent sølv. 

Bjørgen er i skrivende øyeblikk absolutt den beste kvinnelige skiløper og øker sin markedsverdi enda litt mer. Marit er Marit, og det er bare ei Marit sier treneren hennes Egil Kristiansen, og det har han veldig rett i. For ei dame, for en skiløper.

Marit Bjørgen er også Norges mest populære skiløper, muligens uansett kjønn. Hun er jordnær, ydmyk og viser sin konkurrenter den respekten de fortjener. Til NRK sa Marit med tårer i øynene at dette var en sterk opplevelse. Det må man som TV-seere innrømme at det er også.

Therese Johaug har også vist vinnertakter og tatt gull der Marit ikke har nådd helt opp.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M8PM-96KsXU[/youtube]

– Norske jenter har i VM i Val di Femme vist at de er blant de best i verden, og vi som er glad i de fantastiske utøverne og skisport generelt har svært mye å se fram til i årene som kommer. Bjørgen selv har sagt at hun skal være med i minst to sesonger til.

Jeg er stolt over meg selv. Jeg har en utrolig god følelse akkurat nå. Det er første gang jeg lykkes på tremila i et mesterskap, smiler en tårevåt Bjørgen til NRK i målområdet etter løpet.

Gullvinneren innrømmer at hun hadde en klar plan på hvordan hun skulle løse den siste opp- og nedkjøringen inn mot mål.

Marit Bjørgen er elsket av en hel nasjon, ikke bare fordi hun vinner så ofte og er best i verden, men fordi at hun er den hun er. Hele Norges Marit Bjørgen.

Kilde:NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Denne Rihanna-videoen er vist mer enn 40 millioner ganger på to uker!

Rihanna er den artisten i verden som har flest visninger på video-nettstedet YouTube. Her er det 3,47 milliarder klikk på musikk-videoer laget av...

Fredag den Hellige!

Hva er det med nordmenn og fredagen? For veldig mange er den rene helligdommen i form av at den skal...

Lukk