Endelig kan fotballfesten begynne! En måned med magi, en måned med topp underholdning, en måned med samba, en måned med galskap! fra 12. juni til 13. juli er det Brasil, fotball og underholdning på høyt nivå vi kan glede oss over.  Liker du ikke fotball har du et problem, det vil være fotball og fotball relaterte nyheter overalt den neste måneden.

Et fotball-VM er mer enn bare fotballturneringen. I et land som Brasil så blir det en måneds folkefest for en hel verden og er det noen som kan nettopp det så er det brasilianerne. Fotballen er bare en av ingrediensene i sommerens vakreste eventyr.

– Brasil har så mye å tilby, brasilianerne er som skapt for å ha et stort mesterskap i fotball, ikke bare fordi de lever og ånder for selve sporten, men fordi de vet å lage et skikkelig party når det kommer gjester.

Til et VM i fotball kommer det mange. Det vil vise seg for en hel verden fra 12. juni i år, da starter nemlig det 20. VM i fotball, med vertsnasjonen som sedvanlig i første kamp mot Kroatia denne gang, kampen spilles i Sao Paulo. Festen kan begynne.

Åpningskampen 12. juni går mellom Brasil og Kroatia, den kampen kan du se på TV2 som skal sende samtlige 64 kamper i samarbeide med NRK.  Sluttspillet har 32 nasjoner som skal gjøre opp om verdens gjeveste trofé. 

[table]
Gruppe A, Gruppe B, Gruppe C, Gruppe D, Gruppe E, Gruppe F, Gruppe G, Gruppe H,
Brasil, Spania, Colombia, Uruguay, Sveits, Argentina, Tyskalnd, Belgia
Kroatia, Nederland, Hellas, Costa Rica, Frankrike, Bosnia, Portugal, Algerie
Kamerun, Chile, Elfenbenskysten, England, Ecuador, Iran, Ghana, Russland
Mexico, Australia, Japan, Italia, Honduras, Nigeria, USA, Sør-Korea

[/table]

Kampene skal spilles på 12 forskjellige arena rundt om i Brasil, med tilskuerkapasitet fra 42000 til 76000. Finalen spilles 13. juli på Iconic Maracana stadium i Rio de Janeiro kl 1600 lokal tid. Før den tid skal det spilles mange kamper før to finalelag er klare.  Her har vi plukket ut noen godbiter fra grunnspillet. Det er de kampene som spilles før sluttspillet tar til. Alle lag må møte hverandre i hver sin innbyrdes gruppe. Gruppene består av 4 lag/ nasjoner fra gruppe A til gruppe H. 

 • 12/6 Åpningskampen Brasil- Kroatia (TV2)
 • 13/6 Mexico- Kamerun (NRK)
 • 13/6 Spania- Nederland (NRK)
 • 15/6 Argentina- Bosnia (NRK)
 • 16/6 Tyskland- Portugal (TV2)
 • 17/ 6 Brasil-Mexico (TV2)
 • 19/6 Colombia- Elfenbenskysten (NRK)
 • 19/6 Uruguay- England (TV2)
 • 23/6 Kamerun- Brasil (NRK)
 • 25/6 Nigeria- Argentina (NRK)
 • 26/6 USA- Tyskland (NRK)

Vi har mest tro på Brasil i år nettopp av den grunn at mesterskapet går i det fotballgale landet og selvsagt at laget spiller god fotball, har mange individuelle klassespillere som kan avgjøre denne festen til sin fordel. Her er Brasils tropp:

Keepere: Julio Cesar (Toronto FC, lån fra QPR), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)

Midtbane: Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (PSG), Dante (Bayern Munchen), Marcelo (Real Madrid), Henrique (Napoli), Maxwell (PSG), Oscar (Chelsea), Fernandinho (Man City), Willian (Chelsea), Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Luis Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Inter Milan).

Angrep: Bernard (Shakhtar Donetsk), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit St Petersburg), Jo (Atletico Mineiro).

Under hele mesterskapet en sommermåned igjennom fra 12. juni i år, vil de to TV-kanalene holde felles arrangement, fest kombinert med TV-studio på Kontraskjæret i Oslo.

– Du må ikke være fotball-idiot for å følge med på VM i Brasil i sommer, det er utvilsomt en fest for alle, kvinner og menn, barn, voksne, unge og eldre. Skal du se samtlige 60 kamper derimot, bør du ha en viss glede av verdens største idrett. Det er bare å la festen begynne!

Alle verdens kameralinser rettes inn mot Brasil, slipp sambaen løs, fire års ventetid er endelig over.

NÅ starter VM i fotball 2014.

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Robban jakter nett-troll!

Robban jakter nett-troll! Robert Aschberg, en av Sveriges mest kjente programledere, tar et tak mot ekstrem mobbing og trusler i...

Lukk