VM i fotball er for mange et høydepunkt som kommer alt for sjelden. Det spilles kun hvert fjerde år og sees på som det største idrettsarrangement det året det arrangeres, kanskje bare slått av OL. I 2014 får vi begge begivenheter. Nå står VM i Brasil for døren.

12. juni starter festen som vil vises til rekordmange land verden over, heldigvis varer den helt til 13. juli. VM i Brasil vil bli en fest vi aldri har sett maken til noen gang. Ser du bilder i fra det sør amerikanske landet så er det ofte med blide, dansende og fest-stemte mennesker i fokus. Fotballen betyr enormt for innbyggerne i dette landet, når de nå skal arrangere et VM vil de vise seg fram for det det er verdt.

Det vil bli magisk.

Brasil er fotballens mekka, det er der guttene spillere på Copa Cabana og lærer seg den harde veien å gå for å bli best. Ingen steder i verden betyr fotballen mer for de som har lite. Dessverre er fattigdommen stor også i Brasil. De har lite eller ingenting, jo de har fotballen.

– En av verdens største og mektigste idrettsorganisasjoner er FIFA (Den internasjonale fotballorganisasjonen. De har mye å gjøre før VM skal være klart, nå er gruppespillet over, de 32 nasjonene som skal sloss om verdens gjeveste trofé er naturlig nok blant disse, men bare en håndfull kan vinne. I teorien kan alle som deltar også vinne, men i realitetens navn står det mellom 5 nasjoner. Et av disse lagene vinner.

Brasil på hjemmebane er blant de største favorittene, Tyskland må alltid regnes med når det står om viktige trofeer. Spania er tittelforsvarer og har de beste enkeltspillerne. Italia må alltid nevnes i favorittenes selskap, Argentina har ikke vunnet på lenge, men de har et lag og en tropp som kan gå hele veien og slå erkerival og nabo Brasil på deres hjemmebane.

Blant de beste outsiderne må vi få nevne Frankrike, Mexico, Nederland, Uruguay, England og Sveits. Disse kan nå langt, men vinner ikke VM.

Sepp Blatter (77) er en gammel mann som burde ha funnet på noe annet å gjøre. Det er direkte skremmende å se en så inkompetent og kunnskapsløs mann kan sitte som fotballpresident i FIFA. Nylig ble han spurt om hvem han synes var den beste spilleren i verden. Fotballpresident Blatter svarte: «Det står mellom Leonard Messi (han heter Lionel) og Ronaldo, som er mer opptatt av å fly til frisøren».

Mannen har åpenbart ikke peiling og er en pamp av den gamle skole som har gått ut på dato. FIFA er ikke tjent med å ha ledere som ikke vil eller ikke kan se opp og fram for fotballens beste.

[table]
Seedingnivå 1, Seedingnivå 2, Seedingnivå 3, Seedingnivå 4
Spania, Nederland, Chile, USA
Tyskland, Italia, Elfenbenskysten, Japan
Argentina, England, Frankrike, Iran
Colombia, Portugal, Ecuador, Sør Korea
Belgia, Hellas, Ghana, Australia
Uruguay, Bosnia- Herzegovina, Algerie, Mexico
Sveits, Kroatia, Nigeria, Costa Rica
Brasil, Russland, Kamerun, Honduras
[/table]

Kampene skal spilles på 12 forskjellige arena rundt om i Brasil, med tilskuerkapasitet fra 42000 til 76000. Finalen spilles 13. juli på Iconic Maracana stadium i Rio de Janeiro kl 1600 lokal tid.

Sultspillgruppene er helt avgjørende for hvordan det går med hvert enkelt lag og nasjon i VM. Derfor er det alltid meget spennende å se hvilke grupper som blir trukket 6. desember i Brasil.

Ser du fram til sommerens vakreste eventyr?

 

Foto: Flicke/ newpicsnewdvd

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TV-slave? Her er hva TV2 viser deg våren 2014!

I september 1992 startet TV2 sine sendinger som en direkte konkurrent til NRK og de øvrige kommersielle kanalen som allerede...

Kvinner vet hva de vil ha i senga

I vår seksuelle verden er det ikke så viktig hvem man har sex med, bare man får muligheten til å...

Lukk