VM i Brasil går uten en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider. Kaka er utelatt av Brasil VM-tropp, det samme er Ronaldinho. På hjemmebane må Brasil være favoritter enda det begynner å bli lenge siden de vant et stort mesterskap. 12 år er lang tid også i internasjonale mesterskap. 

 Fra 12. juni til 13. juli denne sommeren vil du ha problemer med å få med det partneren på noe som helst, om vedkommende er spesielt glad i fotball. VM er nemlig bare hvert fjerde år, og en stor begivenhet for veldig mange. Begynn å lag en plan dere kan bli enige om allerede nå. 60 kamper skal spilles. Bare nevner det.

Brasil vil kunne få et slag kraftig lag uten de to nevnte spillerne Kaka og Ronaldinho. Men det var kanskje ventet at sistnevnte måtte se VM fra sofaen, men Kaka hadde det vært veldig moro få se på hjemmebane i den karakteristiske landslagsdrakta.

Ute er også Liverpool duoen Lucas Leiva og Philippe Countinho. Noen hadde kanskje ventet å se spillere som Robinho, Miranda, Lucas Moura og Felipe Luis. Men de er alle utelatt av den 23 mann store troppen.

Her er Brasils VM-tropp:

Keepere: Julio Cesar (Toronto FC, lån fra QPR), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)

Midtbane: Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (PSG), Dante (Bayern Munchen), Marcelo (Real Madrid), Henrique (Napoli), Maxwell (PSG), Oscar (Chelsea), Fernandinho (Man City), Willian (Chelsea), Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Luis Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Inter Milan).

Angrep: Bernard (Shakhtar Donetsk), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit St Petersburg), Jo (Atletico Mineiro).

Snart skal også England offentliggjøre sin VM-tropp. Den gir alltid grunn til diskusjon, det er all grunn til å tro at Roy Hodgson klarer å lage noen bølger, før avreise Sør Amerika med sin tropp.

Vi kommer til å gi deg alle troppene til de lag som er med i VM som kan være kandidater til et videre sluttspill, så følg med.

– Her har vi plukket ut noen godbiter fra grunnspillet. Det er de kampene som spilles før sluttspillet tar til. Alle lag må møte hverandre i hver sin innbyrdes gruppe. Gruppene består av 4 lag/ nasjoner fra gruppe A til gruppe H. Totalt er det 32 nasjoner med i VM i fotball i Brasil 2014.

 • 12/6 Åpningskampen Brasil- Kroatia (TV2)
 • 13/6 Mexico- Kamerun (NRK)
 • 13/6 Spania- Nederland (NRK)
 • 15/6 Argentina- Bosnia (NRK)
 • 16/6 Tyskland- Portugal (TV2)
 • 17/ 6 Brasil-Mexico (TV2)
 • 19/6 Colombia- Elfenbenskysten (NRK)
 • 19/6 Uruguay- England (TV2)
 • 23/6 Kamerun- Brasil (NRK)
 • 25/6 Nigeria- Argentina (NRK)
 • 26/6 USA- Tyskland (NRK)

NRK og TV2 skal som kjent dele på den viktige oppgaven å gi det norske folk fotballopplevelser vi liker. Merk at kampene går sent norsk tid. Flere begynner så sendt som midnatt. Heldigvis skal sluttspillet gå litt tidligere og da er de fleste kampene ferdig rundt midnatt.

Under hele mesterskapet en sommermåned igjennom fra 12. juni i år, vil de to TV-kanalene holde felles arrangement, fest kombinert med TV-studio på Kontraskjæret i Oslo.

– Du må ikke være fotball-idiot for å følge med på VM i Brasil i sommer, det er utvilsomt en fest for alle, kvinner og menn, barn, voksne unge og eldre. Skal du se samtlige 60 kamper derimot, bør du ha en viss glede av verdens største idrett.

Finalen 13. juli går kl 2100 norsk tid, på NRK. Men alstå uten Kaka om Brasil er i finalen i sitt eget mesterskap. Vinner Brasil er de historiske, da er de den eneste nasjon som har vunnet et VM hele 6 ganger.

Har Brasil et godt nok lag til å nå en finale?

 

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexy i bikini til sommeren?

Den norske sommeren er like rundt hjørnet. Gutter og jenter, kvinner og menn i alle aldre har et lite håp...

Lukk