Et år til verdens vakreste eventyr, en måned med fotball på øverste nivå, da verdens beste fotballnasjon igjen skal kåres. Mange har allerede gledet seg i fire år når Brasil er vertsnasjon for VM i fotball 2014. 

Kvalifiseringen til neste års VM i Brasil er fortsatt i full gang. Det skal spilles 10 kamper i alle 9 grupper fra A til I. Til nå har de fleste spilt bare 6 kamper. Derfor er det foreløpig usikkert hvem som klarer å kvalifisere seg. Det som er sikkert er at Japan og Brasil er klare.

Danmark og Norge sliter voldsomt og når neppe så langt som til VM, der har de heller ingenting å gjøre.

– Sluttspillet har 32 nasjoner som skal gjøre opp om verdens gjeveste trofé. Vi kommer med en komplett oversikt over alle nasjonene som kvalifiserer seg så snart de enkelte sluttspillene blir ferdig utover høsten. De 8 beste toerne skal spille innbyrdes over 4 kamper i november, 4 nasjoner skal videre.

Kampene skal spilles på 12 forskjellige arena rundt om i Brasil, med tilskuerkapasitet fra 42000 til 76000. Finalen spilles 13. juli på Iconic Maracana stadium i Rio de Janeiro kl 1600 lokal tid.

Hvilke nasjoner er favoritter til å vinne VM?

De store kanonene er alltid med til slutt. Italia, Brasil, Tyskland og Spania. Så kommer outsidere som Nederland, England og Frankrike.

Tysk klubb-fotball har fått et enormt løft, med Bayern München som vinner av Champions League mot tyske Borussia Dortmund. Det gir ingen garanti for suksess for landslaget.

Spania har vunnet EM 2008 VM 2010, EM i 2012, kan de vinne VM I 2014? Neppe!

Et VM i Brasil må vinnes av Brasil, en fotballfest begynner 12. juni 2014, men slutter ikke om Brasil vinner finalen en måned senere…

Det er et år til verdens vakreste eventyr endelig begynner!

 

Vargas

 

Tags: Fotball-VM

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tone Damli på Elexia for å trene rumpa

Hele Norge Tone er endelig tilbake for fullt etter hektisk og tung vår. Den smellvakre norske IDOL-dommeren og artisten har...

Gratis VIN-app forteller deg alt om den vinen du ønsker å kjøpe

Gratis VIN-app forteller deg alt om den vinen du ønsker å kjøpe. Med Android-appen Vivino kommer du aldri til å...

Lukk