24. mars 2007 ble det avgjort. Moskva skulle få VM i friidrett 2013. Nå er dagen kommet. Hvordan så verden ut for ca 6,5 år siden? Ikke så veldig mye kanskje, presidenten heter det samme som i 2007, Vladimir Putin. 

En gullmedalje i et VM henger høyt,da er du best i verden og du kan sole deg i glansen i minst to år som nummer en. For det trofeet og de pengene er det mange som er villig til å gjøre absolutt hva som helst for. Inkludert å bruke prestasjons-fremmede midler som står på WADAs liste over forbudte stoffer.

Andreas Thorkildsen er med i sitt 5. VM og han er tittelforsvarer fra VM i Tyskland for to år siden. Tøffingen fra Kristiansand har tatt sølv i samtlige av de tidligere VM. En deltager som må få en outsider-rolle utelukkende på sine fantastiske VM-meritter. Om Thorkildsen er juksemaker spør du? Neppe,  I så fall- om han skulle bli tatt, lover jeg å spise spydet hans på langs.


Dessverre så er den fantastiske friidretten som har tilhengere i alle verdenshjørner blitt skjemmet av juks og fanteri, doping , snusk og mistenksomhet i forkant av dette VM. Spesielt deltagerne fra Jamaica har fått sterke mistanker mot seg i lengre tid, derfor ble ikke sjokket så stort da Asafa Powell og Sherone Simpson nylig ble tatt med nåla i armen.

Også Tyson Gay og Veronica Campbell- Brown ble nylig avslørt som juksemakere.

WADA, det internasjonale dopingbyrået har jobbet overtid og gjennom sene kvelder for å avdekke eventuelle juksemakere før Moskva-VM. Ikke bli overrasket om det kan bli tatt flere i løpet av de 8 dagene mesterskapet varer.

Andre utøvere Norge kan glede seg til å se må jo være flotte  Ezinne Okparaebo og Isabelle Pedersen, samt stor-talentet Henrik Ingebrigtsen som kan ta medalje på 1500 m om han har dagen inne. Juksemakere blant de norske? Jeg tror det ikke før jeg ser det.

Apropos, Vladimir Putin er en president av det slaget som går egne veier på tross av hva andre verdensledere anbefaler. Han har en rekke ganger blitt kritisert for å undergrave demokrati og menneskerettigheter i Russland. En president som skyter spurv med kanon og nyter det.

Den største juksemakeren av dem alle er vel når sant skal sies, presidenten som arrangerer mesterskapet, Vladimir Putin.

 

Vargas

Foto: Flickr/  FreedomHouse

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kast alle gode ernæringsråd på båten vær stolt av deg selv!

Vi kjenner til kroppshysteriet, slankehysteriet og fikseringen på den perfekte kroppen. Husk at du må være et gjennomsnittsmenneske som ikke...

«Til Ungdommen», en film du bør se for din egen del

"Til Ungdommen" er en film som tok en markant og dramatisk vending da bomben og skuddene falt. Denne filmen er...

Lukk