Uten Therese Johaug og Petter Northug i toppslag, er det duket for et aldri så lite skifte i VM i Lahti. Vi snakker selvsagt om Norges nasjonalidrett og det faktum at Sverige kan ta flere medaljer enn Norge.

Det er spesielt på kvinnesiden i langrenn de svenske jentene kan vise seg fram, og da på de korteste og raskeste distansene, best kjent som sprint. Charlotte Kalla kan selvsagt hamle opp med Marit Bjørgen og Co på de lengre distansene, sammen med unge lovende  Stina Nilsson og Anna Haag.

Er det noe som gjør nordmenn dirrende forbannet, er det at Sverige tar medaljer, på bekostning av Norge. Heldigvis har vi Marit Bjørgen, dronningen over alle dronninger – arvesølvet og nasjonalskatten Bjørgen, som har et enormt ansvar på sine skuldre.

Savnet av Therese Johaug vil bli som et blødende og smertefullt sår gjennom hele VM. Dessverre.

På herresiden vil vi merke at Petter Northug, Norges største skiess siden Bjørn Dæhlie herjet skisporet, trolig ikke er tilbake der vi husker ham som best.

For de svenske herrene er det først og fremst Marcus Hellner, Calle Halfvarsson og kanskje Emil Jönsson som skal forsvare de svenske fargene. Bli ikke overrasket om det står mellom nettopp Norge og Sverige i begge stafettene i VM.

Wouter de Bruijn via Compfight

 

Norge har endel andre gode løpere enn Marit Bjørgen, jada, vi vet. Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Kathrine Harsem vet hva det handler om. Kvinnetroppen er solid og vil ta medaljer, men det blir knalltøft, ja kanskje verre å vinne enn på lenge fordi de andre nasjonene har blitt bedre, ikke bare Sverige heller.

Amerikanske Jessica Diggins har en kanonsesong, og Kikkan Randall og Sophie Caldwell er begge innenfor topp 10 i verdenscupen. Se også opp for de finske utøverne som har mye å bevise i hjemme-sporet og glem aldri Justyna Kowalczyk, som alltid må regnes med i mesterskap, og en outsider til seier på 10 km klassisk.

Den norske herretroppen ser slik ut: Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Håvard Solås Haugbøl, Simen Hegstad, Anders Gløeresen, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Sindre Bjørnstad Skar, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Finn Hågen Krogh.

På kvinne- og herresiden slipper vi brysomme russere, men også her er Sverige gode. Matti Heikkinen (Finland), Alex Harvey (Canada) og Dario Cologna (Sveits) ligger foran de fleste norske utøveren på verdenscuplista, når 24 av 31 løp er gjennomført. Marcus Hellner ligger på 5. plass og har bare Martin Johnsrud Sundby av de norske foran seg.

Her er den svenske troppen i sin helhet. Menn: Marcus Hellner, Jens Burman, Calle Halfvarsson, Emil Jönson, Martin Johansson, Johan Olsson, Teodor Peterson, Daniel Richardsson, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg.

Kvinner: Emma Wikén, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson, Hanna Falck, Jonna Sundling, Anna Haag, Anna Dyvik og Charlotte Kalla.

Enda godt at Norge møter Sverige i bokseringen, slik at Cecilia Brækhus kan berge den norske æren, om Sverige, mot all formodning, skulle vinne mer og ta flere medaljer enn oss.

Brækhus setter alle beltene sine på spill da hun 24. februar møter Sveriges beste bokser, Klara Svensson i Oslo Spektrum.

Vi gleder oss alltid til store mesterskap og heiser det norske flagget allerede fra start, men advarer altså mot Sverige, som den argeste konkurrent, og dermed kan vi også få et meget spennende ski-VM i Finland.

Russland? Nei de driver med doping, derfor får du ikke sett de aller beste russiske skiløperne i VM-løypene i Lahti. Heldigvis.

Heia Norge. Og Sverige.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik blir du en bedre kjæreste

Slik blir du en bedre kjæreste. Om du trodde det fantes én måte, blir du skuffet. Det finnes ingen fasitsvar,...

SKAM sesong 4!

SKAM sesong 4! Det nærmer seg veldig nå. NRK holder kortene tett til brystet. Hvem blir valgt som hovedrolle for...

Lukk