VM på ski går i Norge og i Holmenkollen som de fleste vet. Og er det en ting som betyr noe som helst, så er det å slå svenskene. Vi kan få bank i hva som helst bare ikke svenskene. Hvorfor det?

Hva kommer dette «hatet» fra?

Jeg vet ikke svaret, men kan tenke meg at det går helt tilbake til Unionsoppløsningen da Sverige ble skilt fra Norge i 1905-

( Det var striden om et eget norsk konsulatvesen som til slutt førte til en oppløsning av unionen mellom Norge og Sverige. Det faktum at Norge ikke hadde egne utenriksstasjoner, men var underlagt Sverige i utenrikspolitiske spørsmål, var et tydelig tegn på Norges underlegenhet i unionen. Med gryende nasjonal bevissthet ble konsulatvesenet en norsk kampsak. Stortinget hadde vedtatt opprettelse av et eget konsulatvesen, men Kong Oscar II nektet å sanksjonere – noe som endte med at den norske Regjeringen gikk av. Da Kongen ikke maktet å utnevne en ny regjering, var unionen mellom Norge og Sverige i realiteten brutt. 7. juni 1905 vedtok Stortinget å oppløse unionen.)

Det er selvsagt ikke bare i skisport og vinteridrett det er kniving og konkurranser mellom Norge og » søta bror «- Det være seg i fotball, Melodi Grand Prix, Friidrett, politikk, kongehus, og til og med pris på mat blir sammenlignet. Men der har svenskene vunnet for lenge siden takket være politikere som elsker å sette for høy moms på absolutt alt.

I det siste har det vært snakk om svenske arbeidere som kommer til Norge og tar våre » dritt jobber » som nordmenn ikke vil ta selv- En myte selvfølgelig. Vi skreller da våre bananer selv. Men hos Banos fabrikken er det utelukkende svensker som jobber, merkelig nok-

Når det kommer til skiidrett så er det kanskje her det er viktigst å ikke tape for svensker. Det er vi nordmenn som er født med ski på bena, det er vi som har vært best hele tiden, bortsett fra den mørke tiden ta svensken hadde Gunde Svan. Grusomt var det. Heldigvis kom Vegard og Bjørn og tok tilbake vår fortjente ære.

I Holmenkollen og Ski VM 2011 mener de fleste at duellene vil stå mellom Marit Bjørgen og Charlotte Kalla. Og selvsagt Petter Northug og Marcus Hellner-

Northug og Hellner


Men alle trodde at fotball VM skulle handle om Messi fordi han er best i verden. Vi så hvordan det gikk. Poenget er at det alltid kommer opp overraskelser og andre enn de store favorittene som tar en del av oppmerksomheten i løpet av store mesterskap.

Spiller ingen rolle hvem det er som vinner bare vinneren er rød, hvit og blå- og ikke gul og blå….

http://www.oslo2011.no/no/program/

Vargas

 

http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2339607/northug-upploppet-passar-norrmannen

http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2338835/har-startar-psykkriget-infor-vm-dramatiken

http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2335761/svt-profilernas-heta-ordvaxling-infor-vm


http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2336577/northug-daniel-ar-min-idol-efter-det-har

http://www.vg.no/sport/ski/vm/2011/artikkel.php?artid=10014295

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
31 åring skal dø av kreft- startet blogg

Fire dager etter at kreftsyke Nataly Novoa Hansen (31) åpnet blogg hvor hun ber folk om å støtte henne økonomisk,...

Frivillig barnløs- egoistisk?

Jeg mener bestemt at man skal, så sant det rå er,  gjøre hva man kan for å få barn i...

Lukk