Det er bare snakk om tid før et eller flere vogntog med for dårlige dekk, i verstefall sommerdekk- vil ta livet av noen i Norge. Hver eneste dag i det som til så langt har vært en ekstremt glatt vinter, har det vært ulykker med vogntog som ikke har hatt gode nok dekk for de forhold som råder. 

Utenlandske vogntog er en risiko for alle som ferdes på norske veier.

For dårlig kunnskap om norske vinterveier kombinert med dumskap gjør norske vinterveier til en dødsfelle, det burde vært satt inn mye større ressurser på å stoppet disse sjåførene som ikke har utstyret i orden. Det hjelper lite å ha kjettingene hengende under bilen når veien er nesten bare is.

 

Foto: Jo Helle/ BT.no

Dårlige dekk, mangelfulle kontroller gir en farlig kombinasjon. Det er mye igjen av vinteren og liv vil gå tapt om det ikke gjøres drastiske tiltak mot spesielt utenlandske vogntogsjåfører.

Det er glatt på veiene i Norge om vinteren, det ser det ikke ut til at mange vogntog sjåfører vet, eller bryr seg så hardt om. Har man for dårlige dekk vil det gå galt.

Håvard Stjern i Statens vegvesen sier at for dårlig skodde vogntog er et stort problem på norske veier. Han fører kontroll av tunge vogntog på veiene og får ulykkesrapporter fra hele landet.

– Det er et stort problem, men det gjelder både utenlandske og norske vogntog. De er like mye representert på statistikken. Men vi merker kanskje en trend med at utenlandske er litt for seine med å legge på kjetting når det trengs. Det skyldes nok at de er dårligere kjent og urutinerte på norske veier, sier Stjern til VG Nett.

Fjelloverganger og snørike områder er en ting, men når man kjører i tett befolket område, med sommerdekk på vinterføre- da må man forstå at det medfører stor risiko for uhell. Spesielt når man fører et vogntog på 50 tonn.

Vargas

Kilde

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Singel, men ønsker en kjæreste? Gjør noe med det da vel!

Å være singel kan være en vanskelig situasjon for mange. Noen velger å være singel og trives med det livet....

Roald Amundsen- 14. desember bør det flagges over hele Norge

  Roald Amundsen, en av de virkelige heltene. En mann Norge har all grunn til å være meget stolt av,...

Lukk