Har nordmenn blitt et kynisk og voldelig folkeslag?

 

Det går ikke en eneste dag uten at man hører om, eller leser at det er noen som er knivstukket, slått ned, voldtatt eller mishandlet i eget hjem. Og man kan bare forestille seg alle hendelser som ikke blir rapportert til politiet, eller kommer i media.

 

Foto: Dagsavisen.no

 

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk er bekymret:

– Det er jo veldig alvorlig når vi får økning i grove trulser med bruk av redskaper som gjør at folk rett og slett kan bli drept hvis de ikke gjør som de sier. Situasjonen er verre nå enn den har vært tidligere, bekrefter Bjørnebekk.

Debatten om skjenketidene for utelivsbransjen raser som aldri før, og det er liten tvil om at svært mange voldssaker er forbundet med misbruk av alkohol, der både offer og gjerningsmann er påvirket.

Jeg er overrasket over hvor lett mennesker tyr til kniv for å gjøre opp. Og bare det å velge å ta med seg stikk våpen når man går ut, bør få folk til å få opp øynene. Det er en forbrytelse- og du vil bli arrestert hvis du blir tatt med kniv på offentlig sted.

Det hjelper ikke å si at den skal kun brukes til selvforsvar…

Men det er også en skremmende økning av vold i den norske skole. Både blant jenter og gutter. Man hører om gjenger som går løs på enkeltindivider, og det ender ofte med sykehusbesøk for ofret. Og jentene har blitt langt mer slemme med hverandre enn før.

Hva dette skyldes er det sikkert flere årsaker til. Foreldrene må ta mye av skylda. Toleransegrensen hos den enkelte er betydelig senket mht hva man skal finne seg i før man tyr til vold. Bruk av internett og videospill har også en medvirkende årsak til den økte volden.


Foto: tk.no

 

Også i hjemmet skjer det voldelige handlinger, fra far, stefar, mor, bror eller fra flere samtidig, og det kan være den yngste som er ofret, eller mor.  Man hører stadig oftere om kvinner som må flykte fra en voldelig ektemann, som slår pga sjalusi eller han er beruset og voldelig av den grunn.

Uansett er det barna som lider mest under voldelige voksne. Og vi har skremmende historier friskt i minne fra barn som ikke lenger lever pga langvarig mishandling-

Hva bør gjøres for å stoppe den økende grove volden i stadig flere samfunnslag?

 

Vargas

 

 

Kilde

 


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10086462

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10086458

 Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Champions League finalen 2011 Barcelona- Man U

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MWio_7cNku8[/youtube]   28.mai 2011 på nye Wembley Arena Barcelona mot Manchester United. Kampenes kamp. Den største et klubblag kan spille...

3,5 minutters mareritt før den sikre død

  Hva rekker man å tenke på 3.5 minutter? Veldig mange tanker. Og de stakkars menneskene ombord i Air France 447-flyet...

Lukk