Ta vare på jentene, drikk med måte, respekter grenser, gå ikke alene og planlegg hjemturen. Det er noen av rådene til årets russegutter- og jenter fra leder ved vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde. 

Vi vet fra tidligere forskning at alkohol og voldtekt ofte henger sammen, sier hun og legger til: – Men når festen er over for natten kan det være utenforstående som står og venter.

– Voldtekt av kvinner er et samfunnsproblem i Norge, selv om det som oftest skjer i de større byene- så hender det også i hjemmet. Det er store mørketall mht voldtekter og en voldtekt er en for mye. Dette må taes på alvor av myndighetene.

Det er 100% UAKSEPTABELT at kvinner ikke skal kunne få gå fritt i by og hjem! Norge 2011 er blitt en fristat for overgripere, og myndighetene toer sine hender. Det er en skam!

Det er vår og går mot sommer,  det medfører flere voldtekter rent statistisk. Det er mer mennesker ute og man går mer lettkledd enn ellers.

– I Oslo alene var det 5 voldtekter i april. Og Stavanger hadde det samme problemet for noen år siden men der har politiet lyktes med å stoppe denne voldtekts bølgen. Første halvår i 2008 var det hele 18 voldtekter, og politiet stod uten mye spor i flere av disse sakene.

Det ble satt inn ekstra politiressurser, sivile spanere og mer synlig politi i gatene. Samt et tett bånd til Natteravn tjenesten gjorde Stavanger til en lengt tryggere by innen kort tid.

De fleste voldtektene fra den gang er også oppklart og gjerningsmannen tatt pga de økte politi ressurser.

Det er denne modellen også Oslo- politi bør få ressurser til å jobbe etter.

– Om det ikke blir gjort noe drastisk snart, spesielt i hovedstaden så vil sommeren 2011 bli et rekord år i antall overgrep og voldtekter mot kvinner. Kvinnene selv må ta de forhåndsregler som skal til for å unngå dette. Ikke ta pirattaxi, unngå å gå alene hjem.

Planlegg byturen slik at flere tar drosje sammen, til og fra.

Ny voldtekt i Olso, natt til 1. juni.

Gjerningsmannen skal være en mørkhudet mann, mulig av pakistansk opprinnelse og han er omtrent 25 år gammel. Politiet går ut med en etterlysning, for å beskytte flere mulige ofre etterlyser politiet Raess Dawlatzai (20) for to overfallsvoldtekter i Oslo.

Inklusiv den på Alexander Kiellands plass natt til 1. juni.

– Kvinnen ble transportert til voldtektsmottaket i Oslo. Det går etter forholdene bra med henne, men hun er berørt av det som har skjedd, sier vaktleder ved Kriminalvakta i Oslo, Bernt Toverud.

Skulle det allikevel skje at man blir overfalt og voldtatt så er det svært viktig for politiet at man oppsøker voldtektsmottaket slik at tekniske bevis blir sikret. Og så raskt som mulig anmelde voldtekten for at politiet skal få begynt etterforskning.

– Det skjer nesten hver eneste helg. Neste gang kan det være din datter, din mor, din venninne eller du selv som blir overfalt. Ta ansvar og sørg for at du er trygg med å unngå å gå alene.

Gi også et klart uttrykk for at dette er uakseptabelt. Det må ressurser til for å forebygge alle overgrep i Norges største by.

Politikerne er tvunget til å gi politiet de ressursene de trenger for å få Oslo så trygg som mulig- for alle!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
E.coli bakterien kan ta liv i Norge

E.coli bakterien kan være i mange forskjellige typer mat, og det er et farlig virus Skremmende nyheter der en kvinne...

Lukk