http://www.dixi.no/

Ta vare på jentene, drikk med måte, respekter grenser, gå ikke alene og planlegg hjemturen. Det er noen av rådene til årets russegutter- og jenter fra leder ved vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde. Vi vet fra tidligere forskning at alkohol og voldtekt ofte henger sammen, sier hun og legger til:

– Men når festen er over for natten kan det være utenforstående som står og venter.

– Voldtekt av kvinner er et samfunnsproblem i Norge, selv om det oftest skjer i de større byene- så hender det også i hjemmet. Det er store mørketall mht voldtekter og en voldtekt er en for mye. Dette må taes på alvor av myndighetene. Det er 100% UAKSEPTABELT at kvinner ikke skal kunne få gå fritt i by og hjem! Norge 2011 er blitt en fristat for overgripere, og myndighetene toer sine hender. Det er en skam!

Det er vår og går mot sommer,  det medfører flere voldtekter rent statistisk. Det er mer mennesker ute og man går mer lettkledd enn ellers.

Foto: Frie-ytringer.com

 

– I Oslo alene var det 5 voldtekter i april. Og Stavanger hadde det samme problemet for noen år siden men der har politiet lyktes med å stoppe denne voldtekts bølgen. Første halvår i 2008 var det hele 18 voldtekter, og politiet stod uten mye spor i flere av disse sakene. Det ble satt inn ekstra politiressurser, sivile spanere og mer synlig politi i gatene. Samt et tett bånd til Natteravn tjenesten gjorde Stavanger til en lengt tryggere by innen kort tid.

De fleste voldtektene fra den gang er også oppklart og gjerningsmannen tatt pga de økte politi resurser.

Det er denne modellen også Oslo- politi bør få resurser til å jobbe etter.


 

Foto: Aftenbladet.no

 

– Om det ikke blir gjort noe drastisk snart, spesielt i hovedstaden så vill sommeren 2011 bli et rekord år i antall overgrep og voldtekter mot kvinner. Kvinnene selv må ta de forehåndsregler som skal til for å unngå dette. Ikke ta pirat Taxi, unngå å gå alene hjem. Planlegg byturen slik at flere tar drosje sammen, til og fra.

Skulle det allikevel skje at man blir overfalt og voldtatt så er det svært viktig for politiet at man oppsøker voldtektsmottaket slik at tekniske bevis blir sikret. Og så raskt som mulig anmelde voldtekten for at politiet skal få begynt etterforskning.

– Det skjer nesten hver eneste helg. Neste gang kan det være din datter, din mor, din venninne eller du selv som blir overfalt. Ta ansvar og sørg for at du er trygg med å unngå å gå alene.

Gi også et klart uttrykk for at dette er uakseptabelt. Det må resurser til for å forebygge alle overgrep i Norges største by.

Politikerne er tvunget til å gi politiet de resursene de trenger for å få Oslo så trygg som mulig- for alle!


http://www.natteravn.no/

 

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10093151

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10085169


Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Harry Potter- Den siste reisen

  Hvis du ikke har sett en eneste Harry Potter film så har du gått glipp av tidenes største filmsuksess....

WE SHALL NOT BE MOVED!!

  - Jeg leste et sted at man kan få monster krefter når man kommer i en ulykke eller opplever...

Lukk