Menn som ikke forklarer sin sønn eller sønner hvordan en kvinne skal behandles, har mindre forutsetninger for å vise respekt. Menn som har barn, som er voldelig og voldtar – har stor sjanse for å videreføre den livsførselen. 

Menn som derimot forklarer sine håpefulle at det er både krenkende, feil, forkastelig og ulovlig å forgripe seg på kvinner, gir barna et grunnleggende fundament som de bør leve etter når de blir eldre. Uten at det helt åpenbart ikke kan gi noen garantier for noe som helst. Menn, fedre og foreldre, bør legge ned en innsats for at sønnene ikke skal havne bak lås og slå på grunn av et forkvaklet kvinnesyn.

I alt for mange land, er nemlig de fleste yngre kvinner fritt vilt. De er ikke engang hevet over kyrnes levestandard.

hqdefault-3

Å voldta, forgripe seg eller ikke akseptere et nei fra en kvinne er alvorlig. I flere land er det nemlig den nærmeste familie som straffer jentene i familien, ofte med døden som resultat, hvis datteren på noen måte har bragt skam til familien. To forskjellige hendelser – begge rammer kvinnene hardt. Æresdrap og voldtekt.

Mange unge norske menn kan ha et forvrengt kvinnesyn av flere årsaker. Nettporno, musikk-kulturen eller de religiøse kulturene som gir familier «rett til» å ta livet av en kvinne, fordi hun har gjort handlinger i mot familiens vilje. Hore eller madonna? Norske menn, de aller fleste, viser norske kvinner den respekt de fortjener. Dessverre er utviklingen hos unge menn, at det er ikke så farlig å voldta. Det er her foreldrene bør komme på banen, og det brennkvikt.

Til og med egne venner av det motsatte kjønn, kan få gjennomgå av unge norske menn.

Venner skal beskyttes og omgås med i fortrolighet. Ikke pules. En selvfølge for de fleste, dessverre ikke for alle. Derfor er antall voldtekter et stadig økende problem i flere norske miljøer. «Fucking good friends» er noe annet. Det er sex mellom venner som er avtalt. Å forgripe seg mot en man er fortrolig med, som fram til dette har vært en venn, er uakseptabelt og ondskapsfullt og selvsagt forbudt. 

Unge menn skal før eller siden selv bli far. Ikke alle, men mange.

Da skal han tenke seg godt om, tenke på den gang han selv var ung. Om det første barnet ble en datter, og som 16-åring skal hun på skoleball. Der hun møter en person som lignet hennes far i handling. Som tvang seg på henne, dro henne ut i skogen og voldtok henne – med saks. Og drepte henne etterpå.

Slik skjer, også i Norge. Fordi noen menn tror det er helt ok å behandle kvinner på den måten.

Norske unge menn bør ta grep. Vise at de er langt mer oppegående enn den dystre statistikken som viser skremmende tall. Lykkelige og trygge kvinner gjør menn til bedre mennesker. Vis at du fortjener henne gjennom å behandle henne med kjærlighet og respekt.

Den aller største utfordringen er det håpløse paradoks, at 8 av 10 voldtekter henlegges. Dessverre.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Papiravisens død er uungåelig

Verden er i stadig endring, vi tilegner vår hektiske hverdag elektronisk. Har vi ekstra tid, bruker vi også smarttelefon, pad...

I Kina spiser de katter, blant annet

Kina, verdens eldste befolkede sivilisasjon, Folkerepublikken, som ikke alle har noe annet forhold enn de er mange og farlige. Mer...

Lukk