Oslo er voldtekts-hovedstaden i Skandinavia, med langt fler voldtatte kvinner enn i byene København og Stockholm.

Siden 2008 har antall voldtekter totalt gått noe ned i København. I 2008 ble det anmeldt 49 voldtekter, og i 2010 ble 44 voldtekter rapportert inn.

I Sverige finnes det ingen ferske tall på overfallsvoldtekter, da politiet ikke opererer med begrepet. Under det tilsvarende begreget utendørsvoldtekt er det en økning på 15 tilfeller fra samme periode i fjor.

 

Overfallsvoldtekterper 100.000 innbyggerInnbyggertall
Oslo487,9607.292
Stockholm1286,41.989,422
København332,71.199224

 

Etter terrorangrepet 22. juli har de fleste ressurser hos politiet blitt brukt til å etterforske hendelsene på Utøya og i regjeringskvartalet.

– Andre hendelser, og derav voldtekter blir ikke etterforsket eller svært forsinket etterforsket pga manglende bemanning hos Oslo- politiet. Samtidig går mange politi uten jobb etter endt utdannelse, enda det faktisk ble ansatt mange etter at terroren rammet oss.

– Oslo er fortsatt voldtekts-hovedstad, og dette må på agendaen til politikerne igjen. Man kan ikke se bort i fra at kvinner i Norges største by er livredd for å gå ut, uansett hvor viktig det er å få kartlagt hendelsene rundt det som skjedde 22. juli.

Her må politiet klare å gjøre begge deler. Men de må få nok ressurser.

– Jeg er sjokkert over tallene på overfallsvoldtekter i Oslo. Det er helt utrolig at det er så mye verre her enn i Stockholm og København, sier Herdis R. Magerøy, daglig leder i DIXI Ressurssenter for voldtatte i Oslo.

Hun mener norske myndigheters håndtering av voldtekt generellt er for dårlig.

– De må ta tak i hele problemet, fra det forebyggende til hjelpearbeidet med ofrene og straffene for voldtektsforbryterne. Seksuelle overgrep er et stort samfunnproblem i Norge, sier Magerøy.

Hvor mange kvinner skal måtte få sine liv lagt i grus før det gjøres markante grep?Det er ikke akseptabelt at politikerne i Norge og i Oslo sitter å ser på at byens innbyggere blir overfalt og voldtatt nesten daglig.

– Det man kan se som en rød tråd i overgriperens «signatur» er at han er ikke- europeisk, flyktning uten gyldig oppholdstillatelse, og som har opplevd traumatiske opplevelser uten å få behandling for disse. Ofte har han mange andre kriminelle handlinger bak seg.

– Mer enn 60% av de innsatte i norske fengsler er av utenlands opprinnelse, og tallet er stigende. Dette er selvsagt med å bygge opp under en allerede svært gryende fremmedfrykt i dette landet. De fleste utlendinger blir sett på som kriminelle, og det går hardt utover de mange lovlydige som kommer fra andre land og kulturer.

Kvinner! Reis opp! Foren dere til et opprop og gi klar beskjed om at nok er nok. Nå er det ikke flere voldtektsoffer igjen til overgriperen.

Er du redd for å gå i Oslo sentrum etter mørkets frambrudd?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pusur er en smarting

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HwuuTnSiUKQ[/youtube]

Svensk bloggportal hacket mange passord spredt på nettet

En av de største blogg- nettsidene i Sverige ble i dag utsatt for et av de største datainbrudd noen gang....

Lukk