Laget som ligger 3 mil Nord-Vest for London sentrum, laget som er mest kjent for å ha Elton John som eier, og som for alt for lenge siden- spilte på aller høyeste nivå  i engelsk fotball, ihvertfall om du spør Watford-fansen.

2006/2007, altså for 8 sesonger siden. For enda lengre siden, i sesongen 82´/ 83´var det nettopp Sir Elton sin eide klubben, og fikk med Graham Taylor som manager. Etter opprykk fra andre divisjon, maktet Watford å imponere alle med en fantastisk 2. plass i den gang øverste divisjon; bare kalt 1. divisjon.

Dessverre gikk det som det ofte går med lag som sliter med å etablere seg i på øverste nivå- nedrykket kom i sesongen 87/88. Skjønt, mange lag rykker ned etter en sesong på i toppdivisjonen. Taylor holdt Watford oppe i imponerende fire sesonger.

– Det som bør nevnes som en kuriositet, er at den gang assistent i Watford under Graham Taylor, var Kenny Jackett – som i dag har tatt over roret i Wolves. Som rent teoretisk, kan nå en Play Off- plass etter å ha rykket opp fra League One forrige sesong, men lite sannsynlig – da det kun er én kamp igjen å spille i Championship.

Watford.svg

Mange vet at nevnte manager tok over for Three Lions, best kjent som det engelske landslaget litt senere. Men først gjorde han det brukbart i Aston Villa i syv sesonger. Deretter bar det rett borti gata til Molineux og Wolves.

Troy Deeney og Matej Vydra satte inn hvert sitt mål i en vrien bortekamp mot Brighton. Det var nok til å vinne med 2-0. Argeste konkurrent, Middlesbrough, spilte også borte. Mot Fulham på deilige Craven Cottage, det endte i en ren tragedie for Boro´. Det siste som skjedde i den kampen, var at Fulham satte inn 4-3 målet på overtid.

En kamp Boro´ måtte vinne for å holde tritt med Watford og Bournemouth, som på sin side må slå Bolton borte 27. april og ta minst et poeng 2. mai, mot Charlton borte. Alt tyder på at det er lille Bournemouth som rykker direkte opp til Premier League, sammen med Watford fordi de har to kamper igjen.

– Midlesbrough kan åpenbart rykke direkte opp, eller via Play Off, men det er betydelige verre, da de må møte et av de tre andre lagene som er inne blant topp seks i Championship. Ipswich, Derby, Brentford og Wolves, Norwich, Boro´og Bournemouth er alle med i kampen om én direkte opprykk-plass til; og den siste Play Off-plassen. Det er alltid kun tre lag som rykker opp- og ned.

Bare Norwich og Boro´kan ødelegge festen. Vinner Norwich hjemme mot Fulham i siste kamp, kan de nå 86 poeng.

Manageren som leder Watford til Premier League og eventyrlige muligheter itillegg til den potten med millioner av pund, heter Slaviša Jokanović. Den tidligere Chelsea-spilleren har 39 kamper som landslagsspiller for Serbia.

Noen mener å vite at et opprykk til Premier League er verdt £125 millioner, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner. 

Vi ønske Watford all lykke i Premier League neste sesong!

 

Kilde: Aftenposten.no

Foto: Wikipedia.org

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er alle andre bedre enn deg – i alt?

Det stemmer nok ikke med virkeligheten. Det faktum at du går rundt og tenker deg selv ned, gjør at du...

En russepappas bekjennelse…

En russepappas bekjennelse, et hjertesukk i en krevende tid. Hun var den aller viktigste personen i livet, den gang hun...

Lukk