Arséne Wenger (68), legenden i London-klubben Arsenal gir seg etter sesongen. Noen mener at dette er forventet, hans alder tatt i betraktning i tillegg til den manglende sportslige suksessen – de senere årene.

Lest? Manchester City og Wolves

I august i år, vil det være 22 år siden franskmannen tok over storklubben Arsenal. Det skulle ikke gå lenge før suksessen var et faktum på gode gamle Highbury. Wenger vant FA Cupen åtte ganger, og ‘the Double‘ (både cup og ligatittel) i både 1998 og 2002.

«I am grateful for having had the privilege to serve the club for so many memorable years. I managed the club with full commitment and integrity.

To all the Arsenal lovers, take care of the values of the club.»

Arséne Wenger

Arséne Wenger har fått endel fans i mot seg de siste sesongene, mye fordi resultatet ikke har gått riktig vei for klubben. Inneværende sesong vil bli den verste under Wenger, med allerede 11 tap, når det fortsatt er fem runder igjen av sesongen. Hvor en sjetteplass ser ut til å bli managerens siste plassering i Premier League med Arsenal.

Gro styrte landet, da Wenger bla ansatt i Arsenal Foto: Wikimedia.org

Favoritter til å ta over den tradisjonsrike klubben er følgende:

Thomas Tuchel og Carlo Ancelotti, men navn som Joakim Löw, Patrick Vieira, Thierry Henry og Massimiliano Allegri nevnes også.

👉 https://t.co/FdScP24wIb pic.twitter.com/ibJyzh4NYN

Få manager i engelsk fotball har hatt større suksess enn franskmannen som nå gir seg som manager for Arsenal. Arséne Wenger etterlater seg en klubb med store stjerner, som alltid bør regnes med i kampen om trofeer, nasjonale som internasjonale. Slik vil det sannsynligvis forbli i uoverskuelig framtid.

Gro Harlem Brundtland var statsminister i Norge i 1996, barn som ble født det året Wenger tok jobben som manager for Arsenal er i dag voksen, går på høyskole eller er i full jobb etter endt utdanning. 22 år er lang tid, særlig i fotball-sammenheng og særlig i Premier League. Der managere byttes ut på ukentlig basis.

Så langt denne sesongen har ti managere får sparken. 

Lest? Tysker tar over Arsenal

Arsene Wenger har rukket å se laget sitt spille nær 1300 kamper, laget hans har vunnet mer enn 700 av disse og, han har opplevd å tape skarve 245 kamper med sitt Arsenal.

Som manager vil 68-åringen huskes best for at TV-bildene fokuserte på alle vinterjakkene Wenger ikke klarte å dra igjen glidelåsen på, og det faktum at Arsenal gikk gjennom hele sesongen 2003-2004 – uten tap. Som den første manager siden 1888/1889. (Preston)

Året etter, altså i 2005, vant Arsenal FA Cupen igjen, men så skulle det gå ni lange år uten ett trofé, og det ble nedtur i Champions League-finalen mot Barcelona i 2006. Samme år flyttet Arsenal inn på flotte Emirates Stadium, og forlot dermed intime Highbury, etter 2010 kamper.

Noen fans i London hevder å vite at flyttingen fra den legendariske hjemmebanen, er den direkte årsaken til at Arsenal sluttet å hente trofeer – etter at Emirates ble den nye hjemmebanen.

Hvem som skal være med å snu den vonde trenden, vil bli kjent om rimelig kort tid. Vi lover å komme tilbake til deg med oppdaterte nyheter, rundt Arsenal og engelsk fotball.

 

Kilde: BBC Sports

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tre millioner treff!

Tre millioner treff! Vargas12.com er bloggen du kommer innpå når du søker etter obskøne ord, som sprutorgasme, voldtekt, død og...

Blogglisten går for sikkerhet først

Blogglisten går for sikkerhet først. Nettavisens offisielle bloggliste, Blogglisten.no velger å endelig gå for sikkerhet først, ved å la Norges bloggere...

Lukk