WESTWORLD – der mennesker er roboter og roboter er … Underholdningsbransjen har aldri vært tøffere. TV-kanalene sliter med liten oppslutning og labre seertall. Konkurransen fra de nettbaserte kanalene som Netflix og HBO tar stadig større andeler av seerne.

Kanskje ikke så rart når man blir tilbudt serier som «Game of Thrones» og den nye serien «Westworld«. Verken NRK eller TV2 kan noen gang makte å produsere noe liknende, noen gang.

Ikke skal de det heller, Norge lager ok film, men har verken evnen eller budsjett til å makte å lage noe så storslått som dette. «Westworld» er og blir amerikansk-produsert toppkvalitet. Produsert og solgt via HBO. En TV-serie i 10 deler. Gled deg.

Sentrale spørsmål om behov, frihet, skapertolkning og robotrettigheter spiller sammen med en fascinerende teknologivisjon som er så menneskelig at det blir vrient å distansere seg for oss som ser på.

Filmpolitiet P3.no

En gang i framtiden, kan du besøke fornøyelsesparken «Westworld» hvor du kan ri inn i solnedgangen, med cowboyhatt på hode, våpen i beltet – på jakt etter ekte indianere. Her starter serien som vil gi deg minner for livet. Skremmende minner.

Søndag 3. oktober bør du sørge for å ha HBO-abonnementet i orden. 

WESTWORLD – der mennesker er roboter og roboter er …

Menneskenes evne til å produsere intelligent teknologi har vært en viktig debatt i lang tid. Utfordringene har vært mange, for jo smartere menneskeskapt teknologien blir – jo farligere blir den. For menneskeheten. Dette er essensen i den nye HBO-serien som kommer nå.

«Westworld» er en serie for voksne, science fiction på sitt beste, action og spenning på sitt mest uforutsigbare. Flotte og dyktige Ingrid Bolsø Berdal i en birolle som skurken «Armistice» og alltid like skremmende, Anthony Hopkins som «Dr. Robert Ford». Skaperen av fornøyelsesparken, «Westworld«.

«Gunslinger», spilt av Ed Harris, er en viktig brikke i filmen, uten å røpe for mye er han både mystisk og farlig og «the man in black», men hvilken side cowboyen spiller på – røper vi ikke her.

Ville Vesten for rikinger som leve ut drømmen som ekte cowboy eller indianer, er den røde tråden. «Westworld» er ment å være et eldorado for de som kan betale for å være med i en drømmeverden med ekte roboter. Skapt for å ligne mennesker som mennesker elsker å være sammen med.

WESTWORLD - der mennesker er roboter og roboter er ...

 Ekteparet Nolan, skaperne av «Westworld«

En av maskinene, den menneskelig lignende roboten, bonde-datteren «Dolores Abernathy», spilt av Ewan Rachel Wood gjør plutselig opprør.

Hun er programmert til å ligne et menneske, og får dermed evner hun kan styre på godt og vondt. Har Dr. Robert Ford mistet kontrollen – eller er også han en menneskeskapt robot?

HBO leverer kvalitets TV-serier på løpende bånd. «Westworld» har verdenspremiere søndag 3. oktober. Du kommer til å se denne.

Skaperne av denne brilliante serien er ekteparet Nolan. Briten Jonathan Nolan og amerikaneren Lisa Joy Nolan.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bedre helse – enklere enn du tror

Bedre helse - enklere enn du tror. Fler mennesker dør av usunn mat, sukker og feilernæring enn av sult, i...

Drikker dine aldrende foreldre for mye?

Drikker dine aldrende foreldre for mye? Dessertgenerasjonens barn, de mellom 35 og 45 år, som har foreldre som nærmer seg,...

Lukk