*ARBEIDSLYST, ARBEIDSLYST KOM TIL MEG OG DU SKAL MOTSTAND FINNE* 

Jeg er ikke helt sikker lenger. På hva som er poenget. 11 måneder til neste mulighet til å reise mer enn ei lang helg eller ei lita uke.  Jobben tar det meste av tiden. 8-9 timer hver eneste dag, kun avbrutt av ei lynkjapp helg. Man gruer seg jo halve søndagen, til at det snart er mandag og ei lang arbeidsuke. JA! Jeg vet at det er mange som er arbeidsledig og ikke har jobb så man må være glad for at man har fast inntekt.

Men jeg skulle ønske meg- det har sikker du og- et liv der man slapp og å gå på jobb hver dag. Og kunne f.eks leve av penger man tjente på egenproduserte bøker, tippesystemer, eller salg av malerier, altstå at man var sin egen herre, uten å måtte stemple inn noe sted- til et fast klokkeslett hver eneste dag. For en fantastisk frihetsfølelse det måtte være!

Jeg vet man kan bare si opp og gjøre som man selv vil. Jeg skal det- men noen forpliktelser tvinger man til å ha en viss inntekt så man kan gjøre opp diverse ting før drømmen tar til. Jeg har nemlig store planer, og det handler om å skrive. Mye og lenge. Det er absolutt ikke noen » Skarsgaard » på gang. Men det handler om bokstaver satt sammen til ord. If I tell you more, I have to kill you!:)

Du går på skole, får en jobb- jobber mange, mange år. Mer enn du egentlig vil. Leverer barn i barnehagen allerede ved fylte 9 måneder. Du får ikke tid til mer enn akkurat å komme hjem- lage middag, kanskje hjelpe en unge eller to med lekser. så er det kveld og du er helt utslått. Gubben vil kanskje ha seg et nummer, men du føler deg som en vaskefille som er for mye brukt. Null overskudd. Men hvem bryr seg? Du har med å levere! For du skal være vellykket, ha god økonomi, pen bil, fine og dyre klær så naboen og venner kan se at du og din familie er skikkelig perfekte! For hvem da? For alle andre enn deg selv?!

WHATS THE FUCKING POINT!!!

Jeg mener, er dette det livet du tenkte deg når du gikk på gymnaset, eller hvor du var da du først tenkte tanken? Og ikke ha tid, til nære gode venner, ikke tid til å se dine barn vokse opp, ikke ha tid, til å elske i skogen, i båten, i bilen eller i det hele tatt, fordi tidsklemma og kravene om å være så jævlig perfekt, tar nesten livet av deg i stedet. For ikke å snakke om den drittsekken av en sjef som bare lasser på deg mer jobb, og lar deg aldri få gå hjem tidligere en fredag.

Det norske velferdsamfunn er basert på dette. Du må ha en partner ( to inntekter), og helst tjene tilsammen ca 800.000 kroner pr år, minst. For i det hele tatt og få et middels stort lån i en middels stor bank til et middels stort hus- For er du singel og har en vanlig inntekt. ( 200- 400 tusen pr år) så vil ikke banken slippe deg inn engang. Hvis du ikke har arvet eller spinket og spart lenge. Det har vel de færreste. Og du skal helst jobbe 37.5 timer i uka. Eller 8 timer hver dag minus matpause på 30 min. Hvis det er rom for de t…

Asså, jeg har jobbet i mange tiår og trives for så vidt med det, men jeg har ikke TID til å gjøre så mye annet enn å jobbe. Jeg vil reise, leve, nyte ,kose meg med de jeg er glad i den lille tiden jeg har tildelt på denne kloden. Ikke være » tvunget» til å være på samme sted i 8 timer hver eneste dag og kjenne bare at liver raser forbi. Jeg vil egentlig ha BARE fri, eller tid nok til å gjøre mye mer av det som betyr noe.  Være på sjøen å fiske, gå i fjellet, reise til Roma, Barcelona og New York- på en og samme uke, sammen med de jeg er glad i!!

Jeg er kun på jobb fordi jeg får penger for det, og er dum nok til å si det!

Livet er for kort til å brukes opp på å gjøre ting for andre for å få penger for det, og jeg mener det bør- så fort som overhode mulig- innføres 6 timers dag for alle som er i 100% stilling. Det politiske partiet som greier å gjenomføre dette, får min stemme tvert! Men det er selvsagt bare utopi. Det politiske partiet som klarer en sånn bragd har vel ikke sett dagenslys ennå, når jeg ikke lenger ser noe lys…

Er det noen som synes de får for lite tid, til å gjøre mye mer av det man virkelig ha lyst til å gjøre? Hør fra deg!

Nei, nå må jeg avslutte- skal jo på jobb i morra!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
One- night stand med en gresk Gud kan få fatale følger

  Foto: flickr.com   Jentegjeng på vei til Hellas advarer mot å være ufornuftige i Syden.  Det er ikke alle...

Ufrivillig abort gir økt sjanse for graviditet

Sjansen for å få et sunt og vellykket svangerskap er størst dersom unnfangelsen skjer innen seks måneder etter en ufrivillig...

Lukk