Julian Assange er etterlyst av Interpol

  

 Julian Assange (39) sier at hemmelige dokumenter automatisk kommer til å bli gjort kjent dersom noe skulle tilstøte ham-

WikiLeaks avslører at den norske regjering hadde bestemt seg for de amerikanske Joint Strike Fighter (JSF), før prosessen var fullført.

Avtalen for de 48 kampflyene var verdt minst 55 millioner kroner-‘

Jonas Gahr Støre er er tilkalt for å slukke denne brannfakkelen som er en gedigen flause for Stoltenberg og han forsvarsdepartament-

 Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han kjenner seg godt igjen i amerikanernes beskrivelse av spillet om jagerflykjøpet.

Samtidig avviser han på det sterkeste at norske myndigheter hadde bestemt seg for amerikanske F-35, lenge før de offisielt dumpet det svenske alternativet.

Det er det ikke lett å tro på når man hører hva som står i dokumentene frigjort av WiliLeaks.En måned før norske myndigheter offisielt valgte kampflyet F-35, skal minst to regjeringstopper fra Ap ha gått langt i å love amerikanerne storkontrakten-

Daværende statssekretær i Forsvarsdepartementet Espen Barth Eide «har privat gitt alle signaler om at F-35 kommer til å bli valgt», heter det i det hemmeligstemplede amerikanske dokumentet.

Det skal være datert på et tidspunkt da kampflykjøpet offisielt fortsatt var til vurdering.

Dette betyr at svenskenes iherdige insats om å få Norge til velge det svenske Jas Gripen- var direkte bortkastet. WikiLeaks avsløringer er så grunnleggende og avslørende at her er forsvarsdepartamentet Med Barth Eide i spissen, tatt med buksene langt nede på anklene- For en mega tabbe-

Men er ikke dette kjente toner fra den rødgrønne regjeringen? Tabbe på tabbe?

Ifølge dokumentene WikiLeaks har offentliggjort- så har anså amerikanerne Barth Eide som en nøkkelperson i forhandlingene fordi han ble ansett som pro-amerikansk og hadde vært nyttig for USA tidligere.

I et av de hemmelighetsstemplede dokumentene redegjør ambassaden for Barth Eides private interesser og svake sider. Der skal det også ha fremkommet opplysninger om Barth Eides kone.

Rapporten skal ha gått rett til CIA og etterretningen i det amerikanske forsvaret, DIA.

Statssekretær Espen Barth Eide avviser bestemt at han ga noen forhåndssignaler til amerikanerne om at de ville få tilsagnet på den lukrative kontrakten. Han understreker at regjeringen ikke fattet noen beslutning før umiddelbart før kunngjøringen.

Uansett hva utfallet blir av denne saken, regjeringens forhold til den svenske riksdagen har fått seg en alvorlig ripe-

Hvilke avsløringer kommer WikiLeaks med neste gang?

 

Vargas

 

Kilde

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/wikileaksgrunnlegger-har-mottatt-drapstrusler-3357841.html

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10027873

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10027818

http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.7408872

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drap, drap og drap igjen…

  I hele natt har krimteknikere fra Oslo politidistrikt arbeidet i en bygård i Oslo sentrum for å sikre spor...

Når nesten alt er flaut…

  På ungdomskolen når man er elev i 8. 9. og 10. klasse så er det nesten ingenting som ikke...

Lukk