Julian Assange (39) sier at hemmelige dokumenter automatisk kommer til å bli gjort kjent dersom noe skulle tilstøte ham- 

Den amerikanske ambassadøren er svært kritisk til hvordan Politiets Sikkerhetstjeneste etterforsker terror i Norge. 

Det kommer frem av en hemmelig rapport til amerikanske myndigheter, skrevet av Oslo-ambassadør Barry White 13. november i fjor.
Rapporten er en del av materialet varslernettstedet WikiLeaks har fått tak i, og som VG Nett og VG i dag kan publisere innholdet av.

 

Norge omtales som naive, uhjelpsomme i Midtøsten og med en politikk som kan «true våre nære bånd» i rapporter som både den forrige og nåværende USA-ambassadøren har sendt hjem til Washington.

  Jeg er direkte flau på vegne av politkerne og den politiske ledelse i Norge. Ikke bare gjør de en meget slett jobb på hjemmebane, de skjemmer seg direkte ut i forsøk på å gjøre gode internasjonale avtaler-

Amerikanske diplomater er  sjokkerte mht hvordan mange av de norske politikerne håndterer politiske utfordringer-

Norske statsråder får passet påskrevet i dokumenter som diplomater ved USAs ambassade har sendt hjem.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) omtales som «ikke en sterk ideolog eller leder» i dokumentene som er lekket til varslernettstedet WikiLeaks og som omtales i Aftenposten.

Videre heter det i karakteristikkene av Stoltenberg:

«Liker å portrettere seg selv som en ungdommelig og energisk leder, modellert etter britiske Labour-leder Blair».

Skremmende…

 

FLYKJØP

 

WikiLeaks avslører at den norske regjering hadde bestemt seg for de amerikanske Joint Strike Fighter (JSF), før prosessen var fullført. 

Avtalen for de 48 kampflyene var verdt minst 55 millioner kroner-‘ 

Jonas Gahr Støre er er tilkalt for å slukke denne brannfakkelen som er en gedigen flause for Stoltenberg og han forsvarsdepartament-  

 Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han kjenner seg godt igjen i amerikanernes beskrivelse av spillet om jagerflykjøpet. 

Samtidig avviser han på det sterkeste at norske myndigheter hadde bestemt seg for amerikanske F-35, lenge før de offisielt dumpet det svenske alternativet. 

Det er det ikke lett å tro på når man hører hva som står i dokumentene frigjort av WiliLeaks.En måned før norske myndigheter offisielt valgte kampflyet F-35, skal minst to regjeringstopper fra Ap ha gått langt i å love amerikanerne storkontrakten- 

Daværende statssekretær i Forsvarsdepartementet Espen Barth Eide «har privat gitt alle signaler om at F-35 kommer til å bli valgt», heter det i det hemmeligstemplede amerikanske dokumentet. 

Det skal være datert på et tidspunkt da kampflykjøpet offisielt fortsatt var til vurdering. 

Dette betyr at svenskenes iherdige insats om å få Norge til velge det svenske Jas Gripen- var direkte bortkastet. WikiLeaks avsløringer er så grunnleggende og avslørende at her er forsvarsdepartamentet Med Barth Eide i spissen, tatt med buksene langt nede på anklene- For en mega tabbe- 

Men er ikke dette kjente toner fra den rødgrønne regjeringen? Tabbe på tabbe? 

Ifølge dokumentene WikiLeaks har offentliggjort- så har anså amerikanerne Barth Eide som en nøkkelperson i forhandlingene fordi han ble ansett som pro-amerikansk og hadde vært nyttig for USA tidligere. 

I et av de hemmelighetsstemplede dokumentene redegjør ambassaden for Barth Eides private interesser og svake sider. Der skal det også ha fremkommet opplysninger om Barth Eides kone. 

Rapporten skal ha gått rett til CIA og etterretningen i det amerikanske forsvaret, DIA. 

Statssekretær Espen Barth Eide avviser bestemt at han ga noen forhåndssignaler til amerikanerne om at de ville få tilsagnet på den lukrative kontrakten. Han understreker at regjeringen ikke fattet noen beslutning før umiddelbart før kunngjøringen. 

Uansett hva utfallet blir av denne saken, regjeringens forhold til den svenske riksdagen har fått seg en alvorlig ripe- 

Mr Assange ser ut til å ha fått endel problemer etter det siste dokumentslippet. Kontoer har blitt stengt og han er etterlyst over hele verden, har han og WikiLeaks gått for langt denne gangen? 

Hvilke avsløringer kommer WikiLeaks med neste gang? Hvis det blir noen neste gang…. 

  

Vargas 

  

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/wikileaks/artikkel.php?artid=10020361

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10012143 

 

http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.7408872

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegaven hun garantert blir veldig glad for….

  Du gir henne tre konvolutter- Nr1 Der ligger et håndskrevet brev der du forteller hvor mye hun betyr for...

De blir veldig rike på oss og maten vi kjøper

  HERCULES Det er ikke alltid en person som står bak en butikk, en kjede eller en forretning. Det er...

Lukk