Wolverhampton hyller Wolves. Byen som ligger i West Midlands, en drøy halvtimes biltur Vest for millionbyen, Birmingham. Område er best kjent som det «The Black Country» på grunn av omfattende gruvedrift for lang tid tilbake.

Nå for tiden handler det meste om fotball i den flotte byen med ca 300.000 innbyggere. Ikke fotball generelt, men om laget Wolves – spesielt. Byens absolutte stolthet. Nunos menn.

Å rykke opp fra Championship, er kanskje den vanskeligste oppgaven et lag kan stå ovenfor. Engelsk fotball er raskere, bedre og langt mer fysisk og har mer tekniske spillere, enn hvert fall hva norsk fotball har å tilby. Rosenborg, Brann og Molde, ville ha slitt med å overleve i denne nest høyeste divisjonen i engelsk fotball.

Wolves, eller Wolverhampton Wanderers, fra byen Wolverhampton, maktet bragden å være best over 46 kamper fra august til påfølgende mai. Wolves er klare for Premier League og byen koker. Molineux Stadium har vært utsolgt til hver hjemmekamp siden jul.

Wolverhampton hyller Wolves!

Wolverhampton hyller Wolves!

To åpne busser, pyntet til fest, i old gold & black med Champions over hele fronten, med bilder av flere av spillerne langs siden, har brukt et par timer på å snegle seg gjennom byens sentrum med tusenvis av festkledde Wolves supportere, turister, studenter, fans og innbyggere av Wolverhamton by – som hyller sine helter.

En fest som ingen vil glemme, som har et hjerte for den tradisjonsrike klubben, stiftet i 1877. Aldri før har optimismen vært større, nedturene og fiaskoene har stått i kø de seneste årene, men alt har snudd med nye eiere i kinesiske Fosun International og suksess- manager Nuno Espirito Santo.

Det er aldri noen selvfølge for sportslig suksess, uansett hvor godt lag man har, eller hvor godt forberedt man er. Til og med Pep Guardiola, som er vant til å vinne trofeer hver eneste sesong han er manager for et lag, innrømmer at man aldri kan vite sikkert at man vinner fotballkamper.

Det er 11 spillere mot 11 andre spillere, man kan ikke være sikker på hva motstanderne gjør, desto større er bragden, særlig i Championship som går over så lang tid – med så mange ambisiøse lag, over så mange vanskelige kamper, hjemme som borte.

Nuno er helt i dag, Wolves hylles nå og i morgen, men i august står Arsenal, Chelsea, Manchester City og Liverpool på den andre banehalvdelen. Ikke Burton, ikke QPR, ikke Ipswich eller Hull. Det er og blir en enorm forskjell på Championship og Premier League.

Men, vi har heldigvis Nuno, vi har Fosun og vi har Jorge Mendes. Denne trioen er lik suksess for Wolves. Nunos menn er forberedt på hva som kommer, laget som imponerte en hel fotballverden i Championship, skal kunne sjokkere de samme i Premier League.

Wolves og Wolverhampton-by står sammen om utfordringen, og vi skal stå sammen i kampen mot de aller beste lagene, kommende sesong. Wolves ønsker å forbli blant de aller beste – også i Premier League. Et lag – en by!

Sjekkheftet er gjort klart.

Vargas

Tags: Fosun International, fotball, hyllest, Jorge Mendes, Molineux Stadium, Nuno Espirito Santo, West Midlands, Wolverhampton by, Wolverhampton Wanderers

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Championship avgjort – hvem rykker opp og ned?

Wolves har rykket opp for lenge siden, ved å ha en uvirkelig god sesong, som vi kommer mer tilbake til,...

Manchester United har startet handelen!

Manchester United har startet handelen! José Mourinho har gjort det helt klart for en rekke av sine spillere, manglende holdninger...

Lukk