Den tidligere italienske målvakten, playboyen Walter Zenga, er ny manager for Championship-laget Wolverhampton Wanderers. Wolves-fansen er i sjokk og vantro. Et meget overraskende valg av de nye kinesiske eierne. 

Walter_Zenga_(crop) Walter Zenga, ny Wolves manager Foto: Wikipedia.org

Vi kjenner noen italienske trenere, både med og uten suksess fra Italia. Fellesnevneren for de fleste, høy temperatur, stort engasjement og lysten på eventyrlig suksess. Walter Zenga har opplevd det meste, men har utvilsomt størst suksess som spiller, framfor manager.

Nå er det styrtrike kinesere som eier Wolves, de har allerede sparket manager Kenny Jackett, og ansatt ny hovedtrener på en uke.

Wolves er ett av de mest-vinnende lagene i England, med en stolt og sterk historie, men på 139 år har det neppe skjedd mer dramatikk enn nå. Den britiske eieren Steve Morgan drev klubben for egen regning i 9 år, før han valgte å legge klubben ut for salg. Etter nesten ett år på markedet, og mer enn femti interessenter, var det til slutt kinesiske Fosun som fikk tilslaget. Wolverhampton Wanderers ble solgt for £45 millioner.

Så, hvem er Walter Zenga?

Faktisk verdens beste målvakt en gang i tiden. Med 58 kamper for selveste Italia, er det ingen hvem som helst som har fått den krevende jobben. Å få en klubb opp fra Championship krever mot, karakter og digre baller. Walter Zenga har vist at han kan.

Walter Zenga har vunnet det rumenske seriemesterskapet med Steaua Bucuresti, og han har vunnet cup- og serie med Røde Stjerne Beograd. Zenga har også trent laget Nassr, som holder til i Saudi Arabia. Den skallede italiener har altså ikke bevist noe som helst for større lag i større ligaer. Selvsagt kan han lykkes i Championship, men et spenstig og vågalt valg av manager, må vi si det er.

La oss håpe italieneren kaster seg på ett engelsk-kurs så snart som mulig, sesongstart er 5. august!

Velkommen til Wolverhampton, Walter Zenga.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kenny Jackett – sparket som Wolves-manager!

Bare timer før siste treningskamp for Wolves, mot Swansea hjemme på Molineux, valgte de kinesiske nye eierne å sparke Kenny...

Norske menn sliter, kvinner styrer alt

Norske menn sliter, kvinner styrer alt. Hva skjer egentlig med den norske mannen? For få tiår siden, var den norske...

Lukk