Wolves are back! Etter at Fulham, spile 1-1 hjemme mot Brentford, er det dermed klart at Wolves, offisielt er klare for Premier League, fire kamper før Championship-sesongen er over. 

Men hva kan man si om Nunos Wolves’ denne sesongen? Går mot mer enn hundre poeng, har allerede 20 kamper hvor årets keeper, John Ruddy, har holdt nullen. Men fansen snakker fortsatt om Ruben Neves sine fantastiske mål, og dramatikken som fant sted i toppkampen i Cardiff, mot waliserne.

Wolves-fansen, som er et prøvet folkeslag, er – over the top and far away, over the blue sky, somewhere. Dette har vært en tøff, men fantastisk sesong. Nuno har fått inn en hel haug med klassespillere som uten tvil, vil sette sitt preg på den kommende sesongen i Premier League.

Wolves er et av de lagene som anses som et storlag, uten å ha vært i toppen av Premier League aldri så lenge, i hvert fall ikke over tid. Nå lyser alle piler kun én eneste vei og det er rett opp.

Wolves are back!

Wolves are back!
Nuno Espirito Santo, Wolves manager foto: Wolves.co.uk

Dramatikken rundt en rekke kamper som Wolves har spilt fantastisk, har nesten hver gang endt med tre poeng. Mot Cardiff, kunne det ha blitt trøbbel, all den tid hjemmelaget fikk to straffer, begge på overtid, men Neil Warnocks menn maktet ikke å score. Ergo ble Ruben Neves’ frispark i krysset, nok til tre viktige poeng.

I kampen mot Derby, få dager senere, kom portugiseren alle snakker om, i fokus igjen. Målene Ruben Neves har gjort, seks i tallet, er alle fra utenfor 16-meteren og samtlige kan henges på veggen som kunst.

Diogo Jota hadde gjort 1-0 allerede tidlige i kampen, og avgjørelsen kom i andre omgang, da Neves fikk ballen i gunstig prestasjon. Vi utkårer dette målet til årets scoring i Championship. Tre runder før det hele er over. Bedøm selv.

https://www.youtube.com/watch?v=jaYpuh8MH_w

Når et lag i engelsk Championship lykkes med å komme seg opp og vekk fra den knalltøffe ligaen, er det utvilsomt en sportslig suksess. Dette er det flere enn spillere, manager, en trenerstab, fans og klubbens eiere som sammen må få kudos for å lykkes. Hele byen Wolverhampton by har stått delvis på hodet, og Molineux Stadium har vært utsolgt siden Christmas pudding ble servert.

Allerede før sesongen, framsto Nuno og hans viktige menn, som meget profesjonelle. En spiss ble signert på lån på Deadline Day, resten er historie. Klubbshoppen har vært utsolgt siden oktober.

Nuno, med erfaring fra Porto og Valencia, har likt å bruke de samme spillerne, så langt dette har vært mulig i en 3-5-1 formasjon, som er blitt gjort om til 3-4-3 i nesten hvert eneste angrep. Barry Douglas på venstresiden og Matt Doherty på høyre, har måttet tåle mange kilometer langs hver sin kant i Wolves’ suksess-sesong.

I mål har som nevnt John Ruddy gjort jobben, kom gratis fra Norwich. Og i forsvaret har man sett mye til kaptein, Conor Coady, Willy Boly og Ryan Bennet, også sistnevnte kom gratis fra Norwich.

Midtbanen, fy flate for en midtbane. Best i ligaen. utvilsomt.

Roman Saiss har ryddet vei, Ruben ‘the hit‘ Neves har stått for silkepasningene og målene vi snakker om i årevis. Douglas og Doherty har vi allerede hyllet. Leiesoldaten Alfred N’Diaye har også vært strålende.

Framover på banen er det også en fest å fortelle hva som har skjedd for ulvene denne sesongen. Toppscorer er Diogo Jota med 16 mål, portugiseren har hatt en uvirkelig god sesong for Wolves. Vil signere permanent fra Atletico Madrid i sommer. Brasilianeren, Léo Bonatini har hatt en dipp i formen etter jul, men likevel gjort 12 mål.

Helder Costa er en annen portugisisk juvel, Nuno benytter seg av så ofte han kan. Kom til klubben for £13 millioner i 2016, nok en fantastisk sesong for 23 åringen, og kan være en av spillerne det vil bli snakket mye om etter Wolves’ første sesong i Premier League på seks år.

Ivan Cavaleiro har vært god som ving, spiss gjennom sesongen. Scorer ikke mye mål, men er et aktivum og et arbeidsjern som Wolves vil kunne få bruk for i verdens mest omtalte liga. Benik Afobe ble solgt til Bournemouth, under dramatiske omstendigheter av den forrige Wolves-eieren, Steve Morgan. Spissen er tilbake på lån og kan bli viktig i kommende sesong, om han signerer permanent.

Fordelene Wolves har, framfor andre lag som kommer fra Championship og skal forsøke å etablere seg i Premier League er flere. Først de styrtrike kinesiske eierne, Fosun Internatinoal, så agenten, Jorge Mendes. Denne kombinasjonen kan gjøre Wolves til et av de mest spennende lagene i den moderne fotballen.

Wolves kommer til å beholde plassen, men de kan også komme høyere på denne krevende tabellen bestående av 20 lag med enorme budsjett – for å nå sportslig suksess. Med Mendes’ kontaktnett, Nunos pragmatiske lederstil og Fosuns pengebinge – kan i realitetene hvem som helst komme til å signere for Wolves.

Heldigvis er det en hel haug med unge, suksessrike og sultne spillere i Nunos stall som er villig til å ‘dø’ for den berømte drakta. Flere av disse, vil få sjansen til å bevise hva de kan, før Premier League sparkes i gang i august.

Vi benytter sjansen til å si takk, Nuno, for en eventyrlig sesong!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Med varmen kommer tørsten …

Med varmen kommer tørsten. Du vet det kanskje selv, men skjuler det med gode argumenter, at man blir tørst i...

Lukk