Endelig er det et deilig faktum, fantastiske Wolverhampton Wanderers er tilbake i det gode selskap, foreløpig bare i Championship, men det kommer mer fra denne gjengen spillere. 

Allerede 4 kamper før slutt har Wolves nådd 93 poeng etter 42 spilte kamper, itillegg har de hele 51 pluss mål. Ståle Solbakkens gamle klubb har klart å snu den negative trenden og endelig vunnet langt flere kamper enn de har tapt i en og samme sesong. Crewe ble slått 2-0 og dermed var opprykket klart.

Kenny Jackett, manager for Wolves- blir hyllet som den helten han er.

– Wolverhampton Wanderers er ikke en storklubb, men har absolutt potensiale til å bli det av flere grunner. En av disse er mannen som tok jobben som ny sjef på erverdige Molienux Stadium, da Dean Saunders fikk sparken etter neddykket fra Championship var et faktum i mai i fjor.

A pitch invasion of the acceptable, friendly kind as Wolves fans celebrate the final whistle at the Alexandra Stadium this afternoon.

–  En annen viktig faktor er de økonomiske forutsetningen for å bli en av de beste lagene i Premier League og i Europa på sikt. Eier av klubben er styrtrike Steve Morgan som er blant de rikeste forretningsmennene i Storbritannia. Han har valgt en annen og langt sunnere økonomisk struktur på sitt fotball-lag enn det man kjenner igjen fra en rekke andre storklubber på øverste nivå.

Her er filosofien enkel, legge stein på stein, få spillerne til å føle seg en del av laget, de får blant annet en egen omvisning i museet der klubbes sportslige historie blir presentert. Unge sultne spillere fra eget akademi får muligheten til å prøve seg på A-laget om de er gode nok. Lønnsnivået er også fornuftig sammenlignet med andre lag man kan sammenligne seg med.

På de kampene som fansen har funnet som meste interessante har det vært opp mot 10.000 Wolves-fans. På bortebane. Midt i uka.

Fasilitetene er blant de beste på ball-øya. Et fantastisk treningsanlegg, en hjemmearena som skal bygge ut til å gi plass for 40.000 sitteplasser innen få år. De har også omgjort strukturen i trenerstaben der Kevin Thelwell ble ansatt som sportslig leder, han tar seg av alt som manageren tidligere har hatt med å gjøre, som ikke  direkte var relatert til laget og fotballen.

Dermed får manager Kenny Jackett nå bruke all sin tid på det han kan beste. Få Wolves til å vinne fotballkamper uke inn og uke ut, nettopp slik de har gjort det gjennom League One som de nå rykket opp i fra.

Mange i Wolverhampton by var glad for at Ståle Solbakken var der, men hans navn er nå glemt. King Kenny Jackett er stor helt inntil videre. For vi som har sett noen fotballkamper vet at det ikke er langt mellom himmel og helvete i denne sporten.

Manager Kenny Jackett fikk laget opp fra League One, eier Steve Morgan vil ta hele Europa, da må det satset enda hardere på alle fronter, om det da er Mr. Jackett som har jobben videre vil bare tiden og resultatene i Championship avgjøre.

Akkurat nå er Wolverhampton-by i ekstase etter opprykket.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orderudsaken mye omtalt- på ny er de tiltalte i søkelyset

Ekteparet Per og Veronica Orederud har vært ute på perm, om ikke lenge så kan de på ny flytte hjem...

Hillsborough 25 år- tragedien som aldri må få skje igjen!

I dag 12 april, for nøyaktig 25 år siden, skjedde den verste katastrofen i britisk fotball. 96 Liverpool-supportere døde.  http://www.youtube.com/watch?v=bx9N4dv5yPk...

Lukk