Wolves bedre enn Liverpool, også på tribunen. Alle som liker engelsk fotball kjenner til Liverpool, men noen har også hørt om den gamle storheten, som var blant de aller beste lagene i Europa på femtitallet, Wolves.

Dessverre så alt for lenge siden nå.

Wolves, et historisk lag i internasjonal sammenheng, med gode resultater å vise til, for veldig lenge siden. Men plutselig, har Wolverhampton Wanderers begynt å overraske – midt i en sesong som har vært alt annet enn lys.

Wolves bedre enn Liverpool, også på tribunen.

Walter Zenga startet som manager denne sesongen, men fikk sparken etter kort tid, før den mer erfarne og meriterte Paul Lambert tok over i november 2016. Han fikk ikke noen umiddelbar respons, men har vunnet flere kamper den senere tiden. Blant annet i den tredje runden av FA-Cupen, hvor Wolves slo Stoke 2-0.

Liverpool, med sin merittliste, som et av de aller beste lagene i England, gjennom alle tider. Taper nesten aldri på ærverdige og verdenskjente Anfield. Lille Wolves skulle på besøk, det var fjerde runde i FA-Cupen, en enkel match for hjemmelaget. På papiret.

Helder Costa, på lån fra Benfica og hans lagkompiser, ville det anderledes og løp faktisk gigantene i senk. Etter 53 sekunder. Pang! 1-0 til bortelaget ved Richard Stearman. Liverpool spillerne visste ikke hva som traff dem. Men allerede før kampstart, var det 8300 supportere i Wolves-drakter, som holdt lydnivået høyest med sang og ellevill jubel.

Wolves var best på banen, gjennom store deler av kampen, men utvilsomt også på tribunen. Gjestene jobbet iherdig, ville mest, maktet mest, løp mest og forsvarte seg mesterlig og vant til slutt 2-1. Rett før pause gjorde nyervervelsen Andreas Weimann 2-0, før Liverpool fikk et trøstemål rett før slutt ved, Origi.

Liverpool er kanskje ikke i krise, men det er svært lenge siden laget fra Merseyside har tapt tre kamper på rad, på Anfield. Jurgen Klopp har en jobb å gjøre, og savner helt åpenbart Sadio Mané som deltar i Afrika-mesterskapet med sitt Senegal.

Fosun Group, de styrtrike kinesiske eierne til Wolves, vil nok ta seg en bolle med ris ekstra i kveld, etter en fantastisk seier, en lagseier, som alle fra Wolverhampton satte pris på. Om ikke annet kun en enkelt kamp i Cupen.

Wolves har bare æren å spille for i serien, da det er for langt opp til å makte en plass blandt de seks beste, som gir mulighet til kvalifisering til å spille Play off-kamper. Dessverre. Men de kan gjøre det svært godt i FA-Cupen med en gunstig trekning. Hva med Manchester United, på besøk på Molineux? Pogba og co, skulle i så fall få slite.

Manager, Paul Lambert må få kudos for å la de unge få lov til å prøve seg, men er det nok? Keeper Carl Ikeme soner karantene, da var det duket for 20 år gamle, Harry Burgoyne mellom stengene, men han fikk en heller rolig dag på jobben.

Nevnte Costa, er i diskusjon om å endre sin låne-kontrakt til en permanent avtale med Championship-klubben. Helder Costa vil koste et sted mellom £13-15 millioner, den dyreste spiller til klubben noen gang, i så fall.

Wolves har ivrige fans, verden over, også noen få i Norge, men for fotballen generelt, er det alltid sunt at David slår Goliat, med jevne mellomrom. Da blir fotballen mer verdt, for andre lag som i utgangspunktet er dårligere plassert og har verre utgangspunkt enn sin motstander.

Cup er cup, en fotballkamp blir raskt historie, men lørdag 28. januar vil være en av de aller største dagene i Wolverhamptons imponerende historie. En historie som startet i 1877.

Er du skap-fan av laget som spiller sine hjemmekamper på vakre Molineux Stadium, er det på tide å komme fram og heise flagget nå. En perfekt dag å dra på seg drakta som har ligget gjemt i årevis.

Gratulerer med dagen Wolves!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ditt største filmminne?

Ditt største filmminne? Filmelskere verden over ser gjerne film flere ganger per dag, gjerne så ofte som mulig. Film er...

Bikini bridge – sommerens slager …

Bikini bridge - sommerens slager, et fenomen du kanskje ikke har hørt om før. Du bør begynne allerede i dag,...

Lukk