Wolves bruker milliarder, men sparker manageren. Det er bare snakk om tid før Bruno Lage er ferdig i Wolves. 1 seier på 14 kamper er ikke bra nok, ikke engang for tålmodige eiere som Fosun. Bruno Lage minner fansen om den Irakiske innenriksministeren, komiske Ali.

Komiske Ali

Fordi han sitter etter hver kamp og forteller skrøner. Eller snakker om ting som faktisk ikke har skjedd.

Les også: Manchester United fortsetter pengebruken

Komiske Ali ble intervjuet av CNN i 2003 og sa til TV-teamet at alt er som normalt her, ingen invasjon i vente. Så dundrer det amerikanske stridsvogner inn i landet, rett bak komiske Ali. Bruno Lage lyver han også, og forteller at laget hans spiller god, og underholdende fotball. Når fakta er en helt annen.

Wolves har gjort to mål på fem kamper i Premier League og brukt over én milliard kroner når vi skriver Deadline Day.

Komiske Ali ble gjort til latter for en hel verden, når han påstod at Irak hadde full kontroll, om det kom til en væpnet konflikt med USA.

Wolves’ manager er faktisk like patetisk i sine påstander, der han lover at ting skal bli så fantastisk, fansen og eierne må bare være tålmodig, målene og seierne vil komme. Men, nei, nå er løpet kjørt, Bruno Lage.

Bruno Lage

Om det er Bruno Lage, den portugiske manageren som får glede av dette nye laget, tviler vi på. Fordi Wolves spiller dørgende kjedelig fotball, helt uten plan og mening. Bruno Lage fremstår som en tufs, når han sitter på pressemøte etter kampen mot Bournemouth, og skryter av at lagret spilte bra fotball.

Mot Bournemouth hadde Wolves to skudd på mål, men hadde ballen mest. Ballbesittelse gir dog ingen trepoengere, som kjent. Wolves-fansen har fått nok av manageren som framstår som kunnskapsløs og dum. Fordi han ikke forholder seg til fakta. Han sitter på pressemøte og ber fansen om tålmodighet, når sannheten er at han vet at det brenner under bena på han.

Fosun har vært mer enn tålmodig med Lage som manager. Wolves bruker milliarder, men sparker manageren, med rette. Det er bare snakk om tid før Bruno Lage er ferdig i Wolves. Blir det tap mot Southampton lørdag, vil Lage få fyken. Og han er, sammen med Steven Gerrard i Aston Villa, favoritt til å bli den neste manageren ut i Premier League.

Portugisere

Nettopp Bournemouth sparket manager Scott Parker etter at laget hans tapte 0-9 for Liverpool. Wolves derimot, klarte ikke å score på svake Bournemouth. Men det som verre var, at de ikke skapte særlig med sjanser heller.

Wolves har nærmest halve det portugisiske landslaget tilgjengelig. Med Guedes og Nunes de to siste innkommende spillere. Spillere som kan gå inn på hvilket som helst topplag i Premier League.

Med Ruben Neves og Joao Moutinho på midten fra før, bør det være nok til å valse over en middelmådighet om Bournemouth. Wolves har faktisk en fantastisk midtbane. Men spillerne ser ut som om de kjeder seg, når de løper rundt ute på banen.

Det er ingen glød, ingen fighting spirit, eller skikkelig innsats for å vinne fotballkamper. Bruno Lage skyller på at det er tidlig, laget har ikke kommet i gang med sin nye formasjon og at målene vil komme. Bla, bla bla. 10 portugisere spiller for Wolves og de fleste er – eller har vært på Portugals landslag.

Wolves er blant vinnerne i overgangsvinduet, men får ikke ballen i nettet, det er managerens ansvar.

Med kjøpet av spissen Sasa Kalajdzic, har Wolves satt en helt uvirkelig rekord i overgangsmarkedet i et enkelt vindu. Alt tyder på at Fosun er villig til å bruke enda litt mer penger før overgangsvinduet stenger. På én forsvarsspiller og én midtbanespiller til. Noe som kan få kjøpesummen tett opp mot 2 milliarder kroner.

Dead man walking

Faktum er at Wolves ikke vant noen av sine syv siste kamper, etter å ha vunnet mot Aston Villa 2. april, forrige sesong. Og at formen er verre enn noen gang, bekymrer alle som elsker Wolverhampton Wanderers. Bruno Lage er dead man walking, og han vet det selv.

Fotball er en resultatorientert idrett, det handler om å gjøre flere mål enn motstanderen, vinne kamper og ta tre poeng. Helst i så mange kamper som mulig, etter hverandre. Wolves har 1 seier på 14 kamper, tatt 7 poeng av 42 mulige, men enda verre, gjort bare to mål på fem kamper.

Bruno Lage er ferdig i Wolves, han har bare ikke fått beskjeden enda.

Fosun, de rike kinesiske eierne har mye penger, men ikke råd til å bruke nær to milliarder kroner, for så å rykke ned til Championship. I skrivende stund ligger Wolves på 18. plass av 20 lag. Med to tap, tre uavgjort ingen seire, der målsetningen, i følge Lage, var å kvalifisere seg til Europa.

Wolves bruker milliarder, men sparker manageren, jo før jo bedre.

Vargas

Pin It on Pinterest