Hva er galt med Wolverhampton Wanderers? Laget fra West Midlands, best kjent som Wolves, har alle forutsetninger for å spille på øverste nivå i England, bortsett fra det viktigste. Nemlig et godt fotball-lag.

Rike eiere i Fosun group fra Kina, mengder med lidenskapelige fans fra alle verdens hjørner, et av de flotteste stadioner i landet og særdeles gode treningsfasiliteter og et lønnsnivå blant de aller beste i Championship.

Per dags dato, også en manager, i Paul Lambert, med bred erfaring fra både øverste- og nest øverste nivå i engelsk fotball.

Dessverre er det på nye en gryende krise på ærverdige Molineux stadium. Uflaks, udyktighet eller kunnskapsløse ledere? Eller er det blaserte spillere med kun øyne for sin egen karriere man skal skylde på når de sportslige resultatene uteblir, gang etter gang?

12 nye spillere ble hentet inn fra fjern og nær i sommer, de fleste fra Portugal, siden Jorge Mendez, «super-agenten» du vet, er en av flere samarbeidspartnere for Fosun group, har gode kontakter hos Benfica.

Med få unntak, har ingen av de nye spillerne gjort det nevneverdig bra, dessverre har de fleste blitt til stallfyll som ikke spiller fotball. Men mest kritikk har blitt tilegnet kapteinen, som nylig skrev en ny og forlenget kontrakt med Wolves, Danny Batth.

Unntakene er Ivan Cavaleiro og Helder Costa. Begge har tidvis imponert, men ikke fått nevneverdig hjelp av sine medspillere. Forsvaret hos Wolves inneværende sesong har vært under enhver kritikk. Dessverre.

Spissene, Nouah Dicko, Joe Mason, Jon Dadi Bodvarsson, Ola John, Paul Gladon og Bright Enobakhare, scorer ikke mål. Toppscorer er Dave Edwards, som er en av få spillere som får godkjent.

Midtstopperen Danny Batth, har hatt en elendig start på sesongen, og mot QPR, måtte kapteinen ta to nye mål på sin kappe. Londonerne hadde tapt seks kamper på rad før de kom til Molineux og vant. Et typisk Wolves-tap, laget fra Middlands har en fryktelig uvane å tape kamper, de normalt skulle ha vunnet ut i fra forutsetningene.

I sommer, da de nye eierne tok over, ble Kenny Jackett sparket ut. En manager som fikk Wolves opp fra League One på første forsøk, med rekord-mange poeng og ble erstattet av Walter Zenga, den italienske landslagsmålvakten. Han fikk sparken av kineserne etter 14 kamper som manager for Wolves.

Inn kom altså Paul Lambert, 5. november 2016 og tapene har fortsatt å komme. Skotten har vært sjef i 9 kamper, tapt 4, vunnet 3 og spilt 2 uavgjort. målsetningen om opprykk i første sesong for de styrtrike eierne – er allerede utenfor rekkevidde.

Slik Wolves spiller nå, uten glød, innsats og vilje til å vinne kamper, bør de skadeskutte og døende ulvene heller se seg bakover på tabellen. 1. januar 2017 ligger den «sovende giganten» på en skuffende 16. plass med svake 7 seire, på 24 kamper.

I skrivende stund, er det kun 7 poeng til nedrykksstreken.

På den positive siden, kan det nevnes at overgangsvinduet starter nå, og varer til 31. januar. Dermed kan Paul Lambert, som etter all sannsynlighet får sitte ut sesongen, endre på sin digre tropp som teller 35 spillere.

Ut vil en rekke av nye og gamle spillere gå, men det er all grunn til å tro at nye spillere kommer inn.

Wolverhampton Wanderers hører til i Premier League sammen med tidligere giganter som Leeds, Derby,  og Nottingham Forest mener mange. Alt tyder på at den døende ulven kan avgå med døden, om ikke resultatene endrer seg markant.

Dessverre er det en nådeløs og svær krevende liga de må vekk fra, for å overleve. Championship er 46 kamper på liv og død. Wolves taper fler enn de vinner, også denne sesongen. Nå må spillerne selv velge å blø, aller helst være villig til å dø for «Old Gold and Black».

Vi nevner at legenden Steve Bull, som debuterte for 30 år siden nå i desember, er tidenes viktigste Wolves-spiller, gjorde fantastiske 306 mål 561 kamper. Fansen vil aldri se hans like igjen. Dessverre.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Prisbevisst? Siste sjanse til billig-handel av mat

Vi går mot 2017 med et smell om få timer, og skal du hamstre billig-mat, kalkun til halvpris eller surkål...

2017 – ditt beste år?

Hva kan du gjøre for deg selv og de rundt deg for at det ny året skal bli enda litt...

Lukk